Sociální sítě
Nahoru

Chronograf Seiko Ananta Kumadori

Od té doby, kdy byly hodinky Ananta v roce 2009 poprvé uvedeny na trh, japonská inspirace jejich designu se zmocnila představivosti hodinkových nadšenců po celém světě. Svým profilem ve tvaru meče katana a mimořádně hladkým povrchem vyleštěným metodou zaracu zanechaly Ananta na trhu luxusních hodinek výrazně japonský otisk.Divadlo kabuki, jehož skromné  počátky sahají do Kjóta 17. století, se stalo jedním z nejvýraznějších a nejoblíbenějších prvků japonské kultury. Dnešní kabuki se svou vysoce stylizovanou scénou a kostýmy, ritualizovanými tanci a deklamačním stylem hraní čerpá ze starobylých japonských tradic. Kumadori je umění v umění – všichni herci na jevišti kabuki používají velmi náročný způsob líčení, který podtrhuje jejich emoce dramaticky zvýrazněnými liniemi a jasnými barvami. Právě toto umění kumadori se stalo inspirací pro nový chronograf Ananta.Tyto pozoruhodné hodinky v sobě spojují několik různých stránek bohatého japonského kulturního dědictví. Hodinky samotné jsou mechanickým chronografem postaveným na slavném kalibru Seiko 8R28, který pro přesný chod chronografu samozřejmě využívá systém sloupcového kola a vertikální spojky a obsahuje i tříhroté kladívko, které zajišťuje dokonalou synchronizaci ruček při návratu do výchozí polohy. Jedinečnost tohoto chronografu spočívá v jeho lakovaném číselníku. Číselník ručně namaloval dokonale černým lakem Isšu Tamura, uznávaný odborník na umění laku. Tamura je mistrem stylu Kaga Makie a číselníky maloval ve svém ateliéru v Kanazawě na západních březích japonské pevniny. Jakmile je číselník černě natřený, malují se vnitřní červené kroužky, rovněž lakem. Účinek je velmi působivý – smolná čerň lakovaného číselníku je tmavá jako noční obloha a z ní ostře vystupují červené kruhy – pohled tak dramatický jako samotné kumadori. Tento neobvyklý kousek, který se bude vyjímat v každé sbírce, se nabízí v omezené edici 800 kusů, každý s vlastním sériovým číslem vyrytým na zadním víku. K dostání budou za cenu  99 990 Kč prozatím pouze v pražském hodinářství Kosocm.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.