Sociální sítě
Nahoru

TAG Heuer: vysoká hodinařina pro náročné

Portál iLuxus byl jako jediné české médium součástí večeře sběratelů, kterou uspořádala ikona oboru – TAG Heuer. V prezidentském apartmá hotelu Mandarin Oriental Prague se sešli největší milovníci vysoké hodinařiny, aby si vyposlechli prezentaci, kterou si připravil tvůrce těch největších hodinářských lahůdek, pan Guy Sémon. Z největšího evropského monobrand butiku značky, který rozprostírá své prostory v Pařížské ulici, dorazily hned dvě ztvárnění legendárních hodinek Monaco V4, které zahájily jakousi revoluci ve výrobě hodinek v La Chaux-de-Fonds. Platinový i zlatý exemplář s lineárním vahadlem distribuující energii za pomocí řemenic doplnily však i další kousky odvětví haute horlogerie.

Demonstrací zkušeností, technologické vyspělosti a kreativity byl zcela jistě první náramkový chronograf na světě, který dokáže měřit čas s přesností na setinu sekundy – Mikrograph. Ten doplnil další exemplář, který byl ještě v loňském roce konceptem. Totiž Microtimer! První náramkový mechanický chronograf umožňující měřit a odečítat čas s přesností na tisícinu sekundy. Aby toho nebylo málo, přišel na řadu i Mikrogrider pracující s 1000Hz frekvencí!

Mikrogirder 1/2000 je letošním prototypem představeným začátkem roku v Ženevě, v rámci veletrhů SIHH, WPHH a GTE. Díky své 1000Hz frekvenci je tedy jeho chronograf přesný na pět desetitisícin sekundy! K tomu však nevyužívá tradiční setrvačku s klasickým švýcarským krokem, nýbrž zcela nový systém využívající dvojramennou páku s lineárním oscilátorem, který lze skrze průřez v antracitově zbarveném číselníku pozorovat. Hodinky mají po vzoru svých vysokofrekvenčních předchůdců dvě srdce, přičemž to základní pracuje na 4Hz frekvenci a stará se o přesnost soustavy indikující pomocí ruček přesný čas. Zvýrazněnou středovou ručku chronografu, která doslova létá nad číselníkem, lze ovládat pomocí dvojice tlačítek.

A jaká je dostupnost jednotlivých modelů? Za 2 000 000 Kč si lze pořídit světově poslední platinový kousek Monaco V4 či jeden ze sedmi zbývajících v Evropě, které jsou zhotoveny z růžového 18kt zlata. Co se týče modelu Mikrograph, tak je lze sehnat na objednávku za 1 000 000 Kč, stejně jako Microtimer, který je v řádu o 200 000 Kč dražší. Ten bude však dodáván zřejmě až koncem tohoto roku. A Microgrider? Na jeho komerční produkci si bude nutné ještě počkat, neboť se jedná stále o pouze o funkční koncept, jehož produkce by měla být zahájena možná až v polovině příštího roku.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.