Sociální sítě
Nahoru

Jedenáct lahví prémiové skotské Glenfiddich v aukčním prodeji

Rok 2012 je pro nejprodávanější značku jednodruhové „single malt“ skotské na světě opravdu speciální. Tato proslulá destilérka totiž slaví, stejně jako Socha Svobody, své 125. výročí, které navíc doplňuje nedožitými 110. narozeninami poslední pravnučky zakladatele značky. Při příležitosti těchto důležitých milníků se tak Glanfiddich rozhodl představit něco, čemu by se dalo jednoduše říci jedna z vůbec nejdražších whisky na světě.

Své jméno získala po zmíněné vnučce, tedy Janet Sheed Roberts Reserve 55, a může se pochlubit svým abnormálně vysokým věkem – tedy 55 lety! Pro světové aukce, neboť ani jedna z uvedených lahví není určena pro přímý prodej, bylo připraveno pouze 11 lahví. První dvě z nich byly však již vydraženy a to přímo u paty zmíněné Sochy Svobody a nutno uznat, že jejich noví majitelé zaplatili opravdu rekordní sumy. První se vyšplhala na 72 630 dolarů a druhá na 69 956 dolarů. Tedy téměř 1,5 miliónů korun za láhev!

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.