Sociální sítě
Nahoru

Sous Chef hotelu Kempinski v Emirates Palace v Abú Dhabí

David Hlava, Sous Chef hotelu Kempinski Hybernská Prague, se právě vrátil z Kempinski hotelu Emirates Palace v Abú Dhabí, kde prošel desetidenním školícím programem v osmi z celkových dvanácti restaurací a barů hotelu Emirates Palace, během něhož poznával tajemství například arabské či italské kuchyně a gastronomie fine dining. Získané zkušenosti nyní bude moci využít při vytváření nového letního BBQ menu, které připravuje pražský hotel.

Dalším účelem cesty bylo provést kontrolu kvality Business Class menu na palubách letu Českých aerolinií mezi Prahou a Abú Dhabí. Menu pro České aerolinie bylo exkluzivně navrženo šéfkuchařem hotelu Kempinski Hybernská Prague, Markem Fichtnerem.

David Hlava ke školení v hotelu Emirates Palace uvedl: „Byl to úžasný zážitek! Cestování je důležitou součástí profesního růstu každého zaměstnance skupiny Kempinski Hotels, jelikož nám pomáhá objevovat nové obzory, bourat stereotypy a motivuje nás k tomu, abychom si v našem kariérním rozvoji nastavovali vždy vyšší a vyšší cíle. Pro Kempinski jsem začal pracovat v roce 2004 jako učeň v hotelu Kempinski San Lawrenz v Gozo na Maltě. Od té doby jsem měl možnost stát se členem týmů, které otevíraly nové hotely Kempinski Barbaros Bay Bodrum v Turecku a Djibouti Palace Kempinski v Africe. Nedávný školící program v Emirates Palace byl tak další výbornou zkušeností, díky které jsem se mohl naučit nové věci a srovnat krok se současným závratným tempem gastronomického vývoje.” Skupina Kempinski se navíc osvědčila jako jeden z nejlepších zaměstnavatelů v hotelovém průmyslu, když její oblíbený školící program Essential! („E!“) získal první místo v kategorii „Nejlepší program pro řízení lidských zdrojů a talentu“ v prestižním vyhlášení 2011 Worldwide Hospitality Awards. Kromě toho vedení Kempinski Hotels nedávno uspořádalo druhý ročník Kempinski Career Day, který pomáhá všem zaměstnancům a externím uchazečům objevit možnosti své současné či budoucí kariéry v rámci této hotelové skupiny. Career Day dnes představuje největší pracovní veletrh na světě, který je organizován jedinou hotelovou skupinou.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.