Sociální sítě
Nahoru

Luděk Seryn odhalil svůj Imperator

Setkání příznivců horologie v pražském kubu Solidní Jistota přilákalo nejenom mnoho hodinářských nadšenců, ale také česká média. V průběhu večera zde byly totiž pod patronátem luxusních magazínů vydavatelství RF Hobby, kterými jsou Top Class, Top Cars a Guide, představeny doposavad nejdražší v Čechách ručně vyráběné hodinky. Ty vzešly z dílny mohelnického hodináře a klenotníka Luďka Seryna, který na nich pracoval více jak 150 hodin čistého času. Za mírného přispění portálu iLuxus.cz se pak hodinky objevily nejenom na internetových portálech, v diskusních fórech a v tištěných médiích, ale také ve zpravodajství televize Nova.

Samotné hodinky disponují mechanickým strojkem z roku 1850, jehož největší devizou je minutová repetice, tedy akustická indikace času. Mladý hodinář však musel u hodinek přestavět stavěcí páku a transformovat ovládání ruček a nátahu do jediné korunky. Na přání zákazníka byla spouštěcí páka repetice přesunuta na druhou stranu pouzdra a ukryta ve zlatý lístek vavřínového věnce lemujícího obří pouzdro modelu Imperator. Na hodinkách samozřejmě nechybí ani diamanty. Symetricky umístěná druhá korunka se stará o vnitřní otočnou lunetu, kterou si zákazník vyžádal.

Za fotografie děkujeme ateliéru Photowatches.eu, na jehož stránkách je detailní fotodokumentace modelu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.