Sociální sítě
Nahoru

Nový Lexus GS získal ocenění za inovace v oblasti interiéru

Automobilka Lexus získala ocenění „Inovace roku v oblasti interiéru mezi sériově vyráběnými vozy“ na veletrhu Automotive Interiors Expo. Zcela nové GS si tuto cenu vysloužilo pro soustavu klimatizace používající technologii nanoe.

Nová soustava klimatizace nabízená v novém GS je výrazně výkonnější než v předchozí verzi a používá technologii S-Flow k zajištění maximálního pohodlí cestujících při výrazně nižší spotřebě energie. Pomocí speciálních senzorů dokáže určit, zda je sedadlo předního spolujezdce obsazeno. Pokud tomu tak není, automaticky uzavírá všechny výdechy určené pro toto místo. Pokud je tlačítko S-Flow zapnuto, totéž se provede i v případě zadních sedadel. Tímto postupem se výrazně zvyšuje efektivita celé soustavy klimatizace.

Systém kromě toho měří teplotu okolního vzduchu, teplotu vzduchu v kabině vozu a míru oslunění, aby průběžně upravoval optimální výkon klimatizace. Cílový objem vzduchu přiváděného na každé ze sedadel je regulován funkcí TAO (Temperature Airflow Output). Byla použita technologie vícevrstvého směšování vzduchu s nezávislou horní a spodní vrstvou, která umožní vytvořit optimální prostředí pro řidiče, předního spolujezdce i zadní pasažéry. Nová soustava zároveň zavádí tzv. dvouvrstvou regulaci vnějšího/vnitřního vzduchu, která zabraňuje zamlžování oken.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.