Sociální sítě
Nahoru

Zaznamenali jsme: hodinky A. Lange & Söhne v knize Spasitel

Stejně jako se filmoví hrdinové pyšní před kamerou svými tikajícími skvosty, tak ani jejich literární předlohy nezůstávají pozadu (na což jsme koneckonců upozorňovali už zde, zde či zde). Novou perličkou je umístění hodinek Lange 1 Tourbillon na zápěstí nekonvenčního vyšetřovatele Harryho Holea, který se zjevuje už v šestém detektivním románu norského spisovatele Jo Nesbøa. „Tady tohle jsou hodinky Lange 1 Tourbillon od firmy A. Lange & Söhne. Na rubu najdete sériové číslo, které vám prozradí, kolik exemplářů bylo vyrobeno. Pokud si to pamatuju správně, je to sto padesát. Nosíte jedny z nejnádhernějších hodinek, jaké byly kdy vyrobeny. No, vlastně je otázka, jak moc rozumné je nosit je na ruce. Při ceně, jakou mají ty hodinky teď na trhu, patří přísně vzato spíš do bankovního sejfu.“ Zmínek je v knize však samozřejmě více, nebudeme však prozrazovat více detailů celého kriminálního případu.Dodejme jen, že se jedná o 38mm platinový skvost, který vznikl v roce 2000 v platině a růžovém 18kt zlatě. Uložený manufakturně vyráběný strojek vyžaduje manuální nátah, přičemž nakumulovaná energie v pérovníku je indikována malou ručkou na stříbrném číselníku. Hlavní komplikací je pak samozřejmě minutový tourbillon, jehož v kleci pulsující vlásek je ve spodní straně číselníku odhalen. Vizitkou hodinářství v městečku Glashütte je pak excentricky umístěný vložený číselník s ručkami indikující čas a zobrazení velkého data. Při prvním pohledu na mechanický strojek je pak zřetelné, že se jedná o německou precizní práci. Velký a dekorovaný tříčtvrteční most totiž prozradí opravdu hodně.

V Praze lze hodinky značky A.Lange & Söhne pořídit v Pařížské ulici a to v hodinářství Carollinum. Knihu pak v internetovém knihkupectví Kosmas.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.