Sociální sítě
Nahoru

Novinka Louis Vuitton – Speedy Bandoulière 25 Monogram Empreinte

Od Monogramu k Monogram Empreinte, od plátna po kůži…Cesta, kterou urazila slavná kabelka Louis Vuitton Speedy, není zase tak dlouhá, ale o to zajímavější. Speedy 25 Bandoulière, nejmenší verze modelu Speedy, k němuž nedávno přibyl popruh přes rameno, se nyní nabízí i v kůži Monogram Empreinte. Jedná se o první z ikonických modelů, který byl zpracován v této jemné teletině s raženým vzorem Monogram – symbolem odkazu a řemeslného umu značky Louis Vuitton.

Kabelka Speedy, originální a nezbytný společník do města, se nyní představuje v provedení z kůže Monogram Empreinte v kolekci, která je zároveň klasická i moderní, mladá i svojí elegancí vhodná pro každý věk. Kultovní tvar zůstává, ale Speedy 25 Bandoulière se pyšní novými detaily, které jsou typické pro modelovou řadu Monogram Empreinte – zejména výrazné kožené přívěšky na jezdcích zipů a velké měděné nýty.  Speedy 25 Bandoulière je vzhledem malá, ale překvapivě prostorná a navíc velmi univerzální – díky praktickému popruhu s nastavitelnou délkou ji lze nosit ležérně přes tělo, elegantně přes rameno, nebo za ucha Toron v ruce nebo na předloktí.

Barevná paleta v řadě Monogram Empreinte – Infini, hluboká, tmavá modř; Orient, tmavě oranžová; Aube, tmavě fialová; Aurore, sytě malinová – se s příchodem Speedy 25 Bandoulière rozšiřuje o pátý odstín: Terre – tmavá čokoládová hnědá, která je dalším diskrétním, ale rozpoznatelným odkazem na značku Louis Vuitton.

A jmenuje se…

I když se to dnes zdá zvláštní, tato jedna z nejslavnějších kabelek se nejmenovala vždycky Speedy. Její vznik se datuje to třicátých let. Původně bylo této sestřičce legendární kabely Keepall přisouzeno jméno ‚Express‘ jako pocta nových a rychlejších způsobů přepravy, které v této éře s vehemencí nastupovaly. Pak se nějakou dobu tento model prodával dokonce pod názvem ‚Vernet‘, co ž je ulice blízko sídla rodiny Louise Vuittona v Paříži. Ale nic se k této kabelce nehodilo tak, jako ‚Speedy‘ a pod tímto jménem ji nyní znají lidé ve všech částech světa.

Ikona pro ikonu

Zejména Speedy 25 má velmi zajímavou historii. V roce 1965 požádala Audrey Hepburn, věrná zákaznice značky Louis Vuitton, Henri-Louisse Vuittona, aby pro ní vyrobil na zakázku menší verzi Speedy. A tak se Speedy 25 stala společníkem slavných hvězd i elegantních žen.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.