Sociální sítě
Nahoru

Enoteka Toninni – domácí kuchyně a vína z Apulie pod Pražským hradem

Do gastronomické mapy Prahy se v těchto dnech zapsal nový podnik, kam se hosté zaručeně budou vracet na vynikající autentickou apulskou kuchyni. Pod starými zámeckými schody, v ulici U Železné lávky 14, otevřela útulná rodinná enotéka Toninni. Můžete sem zajít na brzkou snídani (otevřeno od 7:30), rychlý oběd i příjemné večerní posezení ve zcela neformálním prostředí. Duší podniku je majitelka Veronika Chotěborská spolu se svým partnerem Giuseppem Ruggierem, který z Apulie pochází.

Giuseppe Ruggiero vybírá suroviny, stará se, aby vše fungovalo, Veronika Chotěborská sama vaří i obsluhuje. Jihoitalská kuchyně se pro ni stala vášní a otevření vlastní restaurace naplněním snu. „Dlouho jsem dělala v hotelnictví a za ty roky jsem si formulovala svoje představy, jak by měl jednou můj podnik vypadat. Pak jsem se potkala s Giuseppem, začali jsme spolu vyrábět olivový olej Toninni. Navíc Giuseppe přednáší na univerzitě v Bari o kulturním dědictví středomořské kuchyně, která byla v roce 2011 zapsaná do seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO, což ještě prohloubilo moji lásku k této kuchyni. A tak jsem si konečně řekla, že už dozrál čas otevřít vlastní podnik,“ říká majitelka nově otevřeného podniku.

V krátké jídelní nabídce, která se bude často měnit, najdete jídla z čerstvých surovin, jež si díky  jednoduché domácí přípravě zachovají své vůně i chutě. Jedná se o autentické pokrmy z Apulie (jihovýchodní Itálie) jako je Chilli Orecchiette s mozzarellou di bufala D. O. P., rajčátky a černou olivou či Tagliatelle se zeleninou a pestem z rukoly. Kuchyně v Apulii je poněkud specifická, protože v ní naleznete vlivy jak arabské, tak i řecké a turecké kuchyně s tím, že ta apulská je méně kořeněná. My Češi jsme zvyklí objednávat z jídelního lístku, pokud však host bude chtít zažít pravou Itálii i co se týče formy stolování, může číšníkovi sdělit, že výběr jídel nechá na kuchaři a nechat se překvapit. Nabídka pokrmů je doplňována o gastronomické speciality, které host může ochutnat a rovnou si i zakoupit domů. Enotéka Toninni nabízí skvělý poměr cena – kvalita.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.