Sociální sítě
Nahoru

Sedmá dimenze britské automobilky Mini

Na bázi modelu Countryman přijíždí z britských ostrovů stylové kupé s působivým názvem Paceman. Jedná se o sedmou modelovou řadu automobilky Mini, které na trh přivádí něco zcela nového. Tentokrát je to něco mezi Coupé a SUV.
Výrazné vodorovné linii nového modelu Paceman okamžitě upoutají pozornost. Jedná se o jedinečný koncept sportovně laděného vozu, jehož design nikterak nevybočuje z modelové řady Mini. I přesto je nový Paceman jedinečný. Vozu zůstala dobře známá vysoká příď s nezaměnitelnou maskou a velkými světlomety. Ačkoliv se na první pohled zdá, že je záď vozu až příliš vysoko, bočními křivkami ladně sestupuje dolů. Také vzadu upoutají pozornost velké světlomety, které v difuzéru doplňují dvě koncovky výfuku.
Interiér je jasně stavěný pro čtyři cestující. Díky vysoké zádi sportovního coupé mají překvapivě hodně místa i spolucestující na zadních sedadlech. Tvarově nový model Paceman nepřinesl uvnitř nic nového. Luxusem se ale britská novinka nenechala zahanbit. Kombinace bílé kůže s černými změkčenými plasty vypadá velmi elegantně. Přidáme-li k tomu chytře řešený středový hliníkový panel, dostáváme opravdu velmi zdařilý celek nového Pacemanu.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.