Sociální sítě
Nahoru

Zlatá reserva Jameson do domácího baru

Dle našich informaci si velké množství čtenářů exklusivního portálu iLuxus.cz pravidelně doplňovalo svůj domácí bar, a to na základě našich tipů. Ať už se jednalo o vína, koňaky, rumy či sběratelské whisky a whiskey. Právě ti čtenáři mají nyní, v době kdy panuje na území České republiky prohibice, klid a u svého doutníku mohou vychutnávat lahodnou chuť svých oblíbených drinků. Jakmile prohibice skončí, doporučujeme rozšířit portfolio baru také o speciální whiskey kdysi známou jako Jameson XO.

Jameson Gold Reserve (0,7l vyjde na 1 239 Kč) se poprvé představila trhu v roce 1996 jako varianta, jež měla účinně zasáhnout Asii a Dálný východ. Spojily se v ní desetileté a třináctileté whiskey. Jim Murray ji navíc kdysi označil za absolutně mistrovský kousek. Její unikátní vlastnosti jsou důsledkem použití panenských sudů (v nichž whiskey dosud nezrála) z amerického bílého dubu a významného podílu pure pot still whiskey. Intenzivně tedy voní po dřevě, ječném sladu a obilí, přičemž lze vypozorovat dotyky sladkého sherry a mentolu. Co se týče chuti, tak ta je hebce medově sladká, vzápětí kořenná a nese se v ní ozvěna lesních plodů a hrušek.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.