Sociální sítě
Nahoru

Ferrari Enzo Jensona Buttona je na prodej!

Jezdec týmu McLaren v Mistrovství světa vozů formule 1 Jenson Button si potrpí na supersportovní vozy. V minulosti vlastnil například Porsche 911 2.7 Carrera RS nebo Ford GT. Bývalý mistr světa z roku 2009 nyní prodává kultovní Ferrari Enzo, které si zakoupil ve stejném roce, kdy získal svůj první triumf ve Formuli 1.

Zajímavostí je, že Jenson Button koupil vůz s najetými 1180 km a nyní jej prodává se stavem tachometru 1300 km. Za více jak tři roky s ním jezdec McLarenu najezdil pouhých 120 km! Odhadovaná částka prodeje je mezi 25 a 29 milióny korun. Vůz je nabízený v aukční síni speciálních a historických automobilů COYS v Richmondu ve Velké Británii.

Ferrari Enzo má zbudovaný dvanáctiválcový motor o objemu šesti litrů před zadní nápravou s výkonem 660 koní. Ve spojení s uhlíkovým monokokem dosahovalo Enzo výjimečných jízdních vlastností a z nuly na sto kilometrů akcelerovalo za 3.8 s, přičemž nejvyšší rychlost je udávaná na 363 km/h.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.