Sociální sítě
Nahoru

AMG slaví 45. výročí s modelem SLS AMG GT3

Divize AMG oslaví letos 45. narozeniny od svého vzniku. Po celou dobu nás společnost zahlcuje těmi nejsilnějšími a nejsportovnějšími vozy Mercedes. K oslavě svého výročí si vybrala model SLS. V pouhé pěti kusové edici vyrobí Mercedes-Benz SLS AMG GT3 45th Anniversary Edition.

AMG si nemohlo vybrat lepší vůz. V aktuální motoristické sezóně získal model SLS AMG GT3 celkem 32 vítězství a tituly v šampionátech FIA GT1 World, FIA GT3 Europe a ADAC GT Masters. A to jsou zcela impozantní úspěchy pro pětačtyřicáté výročí.

Na celém voze je zcela výjimečná grafitová matná barva, která je použita také v interiéru a na discích kol. Co není vyrobeno z hliníku, tak je karbonové jako například dveře, kapoty nebo spoiler. Pod kapotou je osmiválec použitý u sériové verze. V tomto voze však dokáže akcelerovat z 0 na 100 km/h za 3,7 s.

Dvoumístný vůz nabízí strohý interiér, tedy jen takový, jaký závodní vůz potřebuje. Vedle dvou sportovních sedaček je to pak sportovní čtyřramenný volant a karbonová palubní deska jen s potřebnými ovládacími a hlídacími prvky. Součástí interiéru je také ochranná bezpečnostní klec. Vůz v pěti kusové sérii bude stát něco přes jedenáct milionů korun.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.