Sociální sítě
Nahoru

Nové pánské hodinky Bulgari Octo – geometrie dokonalosti

Díky řadě nadčasových hodnot, které si našly cestu přes staletí a civilizace, přesahuje nový počin klenotnického domu Bulgari obvyklé normy pánských hodinek.

Ani kruh, ani čtverec, ale harmonická a vyvážená symbióza těchto dvou základních geometrických tvarů, jejímž výsledkem je osmiúhelník, symbol dokonalé rovnováhy. Již středověcí alchymisté považovali propojení čtverce a kruhu za metaforu dokonalosti. Vztah mezi čtvercem a kruhem představoval vztah mezi lidským a božským a rovnováhu mezi zemí a nebesy. Propojení těchto dvou navzájem protikladných geometrických tvarů dalo základ celé řadě posvátných staveb. Za mnohé jmenujme například hrad Castel del Monte v Apulii. Číslo osm, latinsky octo, je rovněž naplněno symbolikou. Je nejen označením nekonečna v matematice, ale také symbolem energetického propojení a celosti vesmíru v čínské filosofii. Zdánlivá jednoduchost designu hodinek Octo tedy odráží celou řadu hodnot: rovnováhu, dokonalost a nesmrtelnost na jedné straně, zkušenost a hodinářské mistrovství na straně druhé.

Osmiboké pouzdro hodinek rámované kruhovou lunetou je přitom jemným, a přesto odvážným narušením zažitých konvencí ve světě pánských náramkových hodinek. Dokonalá forma si přirozeně zaslouží také dokonalý stroj. Hodinky Octo jsou poháněny mechanickým strojkem kalibru BVL 193 s automatickým nátahem a padesátihodinovou rezervou chodu a poskytují funkci hodin, minut, vteřin a datumovky na pozici 3.

Kombinace elegantního černě lakovaného číselníku s jednoduchými indexy zvýrazňuje estetický purismus tohoto modelu. Pouzdro je k dispozici ve dvou provedeních, z růžového zlata či z oceli, a doplňuje ho řemínek z černé krokodýlí kůže.

Pro muže, který s noblesou a stylem, bez zbytečné okázalosti, ale zato s odhodláním překračuje zažité normy jsou tu hodinky stejně výjimečné jako je on sám.

Nové pánské hodinky Octo budou v prodeji od 15. října 2012 v butiku Bulgari, Pařížská 15. Cena ocelového modelu 162.500 Kč, verze z růžového zlata za 482.500 Kč.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.