Sociální sítě
Nahoru

Bottega veneta vydává první knihu

Renomé, které si značka Bottega Veneta získala za mistrovské řemeslné zpracování a inovativní design, je hluboce zakořeněno v dědictví italského regionu Veneto, kde se řemeslné techniky a úcta ke kráse dědí z generace na generaci. V srdci jejího přístupu k luxusu leží neobvyklá a inspirující spolupráce mezi řemeslníkem a designérem – symbióza, již dokonale ilustruje pro Bottega Veneta tak typická tkaná kůže „intrecciato“.

Bottega Veneta vznikla v roce 1996 a od roku 2001 ji vede tvůrčí ruka Tomase Maiera, díky níž se značka stala symbolem nenápadné důmyslnosti a rafinované individuality, již lze zachytit v jejím slavném sloganu „Když Vaše iniciály mluví za vše“. Ten je prohlášením o účelnosti, které se nyní vztahuje na řadu produktů, včetně dámské a pánské konfekce, luxusních šperků, nábytku a vůní, i na vyhledávané kožené zboží této značky.

Decentní design kreativního ředitele Tomase Maiera, s důrazem na dokonalé zpracování, se stal charakteristickým znakem domu Bottega Veneta a tato nádherně pojatá monografie, jež dokonale odráží jeho estetiku, je výsledkem společné snahy právě Tomase Maiera, Sama Shahida, který stojí za designem knihy a předních módních žurnalistů současnosti. Jednotlivé kapitoly jsou zaměřeny na různé kategorie luxusního zboží a v jejich úvodu se nachází inspirující esej k zamyšlení. V dojemné předmluvě píše Maier o své víře v hodnotu rukodělného řemeslnictví a obdivu k talentovaným řemeslníkům, kteří pracují pro značku Bottega Veneta a jsou jeho spolupracovníky i inspirací.

Bohatě ilustrovaný přehled řemesel, designu a mimořádných materiálů, které z italské značky učinily jednoho z nejvýznamnějších světových dodavatelů luxusního zboží, učiní z této knihy svazek na který praví znalci luxusu již dlouho čekali, nezbytný pro každého, kdo se o vývoj této úctyhodné značky zajímá.

Jazykové verze prvního vydání dostupné v angličtině, italštině, francouzštině a němčině se budou prodávat v obchodech značky Bottega Veneta a kvalitních knihkupectvích po celém světě. Připravuje se rovněž luxusní edice s „intrecciato“  koženým kazetovým pouzdrem, jež bude dostupná pouze ve značkových prodejnách Bottega Veneta.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.