Sociální sítě
Nahoru

Jak je připravena Omega na Vánoce?

Vánoční přípravy jsou v plném proudu. Obchody již brzy začnou svádět dekoracemi, vánočními stromečky s ozdobami a symbolicky zavěšeným jmelím. Ve skutečnosti však jejich pracovníci velkou část své práce museli udělat daleko dříve. Právě na tuto přípravu jsme se zeptali Tomáše Kočího, který je manažerem nového butiku značky Omega na Staroměstském náměstí. Se svou kariérou, započatou v luxusním hodinářství La Boutique Suisse v Pařížské ulici, má tedy mnoho let praxe a zkušeností. Sám moc dobře ví, po čem zákazníci prahnou.

Kdy začínáte vlastně řešit sváteční objednávky?

Vánoční objednávku jsme odeslali již předminulý týden. Snažíme se mít stále co nejširší kolekci, abychom uspokojili zákazníky již v okamžiku, kdy své přání přednesou. V případě individuálních objednávek by se mohlo stát, že zboží do termínu nedorazí a tomu se snažíme samozřejmě předejít. Je prostě důležité, aby byl co největší výběr a modely připravené. Zákazník totiž většinou nechce před Vánocemi moc čekat.

Jaký je letos nejpopulárnější model?

V tomto ohledu je to jednoznačně řada Seamaster v provedení Diver 300M. Jsou to velmi žádané sportovní hodinky se slavným designem.

O kterých hodinkách si myslíte, že budou hitem letošních Vánoc?

Předpokládám, že by se jimi stanou Planet Ocean „Skyfall“ po uvedení premiéry filmu poptávka stále roste a jen s obtížemi se nám ji daří uspokojovat. Tento model je však produkcí limitován, takže jich nemáme skladem tolik.

V butiku jste měl vystavené historické modely. Můžete je sběratelům představit?

Do minulého týdne jsme zde měli k vidění profesionální stopky MG 1134 z roku 1952 a model Synchrobeat s nezávislou vteřinkou ze stejného roku. Dále pak několik strojků určených pro soutěže v observatořích, slavný Constellation Megaquartz, což je námořní chronometr z roku 1974 a pak také třináct let staré skeletonové hodinky OMEGA De Ville Co-Axial. Nejvíce však lidé obdivují ikonický model Speedmaster „Moonwatch“ chronograf s tachymetrickou stupnicí z roku 1964.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.