Sociální sítě
Nahoru

Perly australských vinic v Čechách v podání Jacob´s Creek

Výrazná, svěží a především vysoce kvalitní vína Jacob´s Creek mají za sebou bohatou historii poctivé lidské práce a sbírání cenných zkušeností. Laskavé ruce vinařů s láskou opečovávají jednotlivé odrůdy svých rostlin už bezmála 170 let. I proto se může vinařství Jacob´s Creek s hrdostí pochlubit stovkami ocenění, které podobně jako plody vinné révy získalo za dlouhá léta usilovné práce.

Historie vinařství Jacob´s Creek sahá až k samým počátkům osidlování Jižní Austrálie, kdy se v údolí Barossa poblíž říčky, která byla později přejmenována na Jacob’s Creek, usídlil Johann Gramp. V roce 1846 vysadil první vinici, aby v roce 1850 oslavil svou první sklizeň. Jeho starý vinný sklep stojí na svém původním místě dodnes a je součástí provozu firmy. Johanovo dědictví se stalo základem filozofie, podle níž vznikla jedna z nejznámějších světových vinařských společností. S každým ročníkem vinařství zdokonalovalo pěstební procesy a vinařské techniky společně s obnovou technologie ve sklepích a výrobě. V 60. letech minulého století byly rodinné akcie vinařské společnosti prodány a vznikla Orlando Wyndham Group. Dnes vinařství patří do portfolia světové skupiny Pernod-Ricard, která je druhá největší ve výrobě destilátů a vína na světě.

Jsou to právě specifické klimatické podmínky a struktura půdy, které dávají vínu z australských oblastí vynikající vlastnosti. Žhavé australské slunce napomáhá tvorbě významného množství cukrů v bobulích hroznů, a proto jsou vína Jacob´s Creek, a to jak bílá, tak i červená, bohatá na alkohol. Pozornost upoutají zejména typickým výrazným aroma a svěžím charakterem. Tato výjimečnost neunikla ani komisím světových vinařských soutěží a výstav, na kterých byl Jacob´s Creek během let 2007 a 2008 oceněn 264 cenami. Díky tomu získal Jacob´s Creek označení nejlepší vinařské společnosti na světě za rok 2008. O kvalitě a hodnotě australského skvostu svědčí také partnerství v podobě hlavního dodavatele vín na nejprestižnější grandslamový turnaj světa – Wimbledon. 

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.