Sociální sítě
Nahoru

Nejčerstvější Francie v restauraci Céleste v Tančícím domě

Moderní francouzská restaurace Céleste v nejvyšších patrech slavného Tančícího domu na břehu Vltavy má všechny předpoklady k tomu, aby si zde host vychutnal jak romantickou večeři, tak absolvoval úspěšný business lunch . Dvakrát týdně vybírá tým šéfkuchaře Rudolfa Doležala ty nejčerstvější suroviny nejen od českých dodavatelů, ale i v Mekce francouzské gastronomie – na trhu Rungis u Paříže. „Čerstvé suroviny jsou základ, kupujeme jen tu nejvyšší kvalitu,“ říká majitel Céleste Lubo Mikuš.

Nad vodami Vltavy si hosté mohou vychutnat moderní a kreativní interpretaci francouzské kuchyně. Na jídelním lístku, který se obměňuje podle sezóny, najdou například kaštanovou polévku s králičí raviolou, králičím želé, řapíkatým celerem, karotkou a kaštany. Nebo quenelle ze štiky s říčními raky, omáčkou Nantua a černými lanýži či pečeného bažanta s tyčinkami černého kořenu, konfitovanými bramborami, sušenými citrusy a zázvorovým jusem. Vinný lístek nabízí přes dvě stovky vín z celé Francie, Itálie, Rakouska, a také stále vyhledávanější moravská vína z malých rodinných vinařství.

Céleste je ideálním místem jak pro neformální večeři, tak rychlejší pracovní oběd, kdy nabízíme dvou- a tříchodová menu. Skvělou kuchyni doplňuje jedinečná poloha v srdci Prahy. Tančící dům, neboli Ginger a Fred, dílo architektů Vlada Miluniće a Franka O. Gehryho, se nesmazatelně zapsal do mapy architektonických skvostů hlavního města. Hosté Céleste se tak nejenom podívají do slavné stavby, ale díky její poloze naproti Hradčanům a Malé Straně se jim nabízejí nezapomenutelné výhledy.

V Céleste rádi vyhoví individuálním potřebám, hostům připraví salónek v nejvyšším patře Tančícího domu, ať už pro romantickou večeři pro dva či prostřenou tabuli až pro 25 osob. Bonusem salónku je samostatná terasa s výhledem do všech světových stran. Další terasa přiléhá k restauraci o patro níž. Celková kapacita Céleste je 170 osob. Rudolf Doležal pracoval jako šéfkuchař mimo jiné i v populárním francouzském bistru Atelier nebo restauraci La Perle de Prague. Před třemi lety jako zástupce šéfkuchaře otevíral Céleste.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.