Sociální sítě
Nahoru

Shell odhalil monopost formule 1. Na místo karbonu využil LEGO!

Společnost Shell o tomto víkendu využila jedinečné příležitosti závodního podniku Superstars Series na Masarykově okruhu v Brně, aby poprvé v České republice představila unikátní monopost Ferrari v životní velikosti složený z kostek LEGO. Shell tak odstartoval svůj nový projekt vytvořený ve spolupráci s Ferrari a LEGO Group. Již od 3. června 2013 si totiž zákazníci společnosti Shell budou moci zakoupit limitovanou a zcela ojedinělou řadu sběratelských modelů Ferrari z LEGO kostek. Unikátní monopost v životní velikosti bude také v průběhu května a června k vidění hned v několika městech České republiky.

Tento víkend probíhá na Masarykově okruhu v Brně šampionát Superstars Series a na závodní dráze nebude chybět Shell jako hlavní dodavatel paliv. Během závodů se na trati utkávají špičkoví piloti v extrémně silných cestovních vozech, které pohání výkonná paliva rodiny Shell V-Power, jejichž nejnovější technologie v podobě paliv Shell V-Power Nitro+ je běžně dostupná na čerpacích stanicích Shell v České republice.

Pro motoristické fanoušky společnost Shell navíc připravila výjimečnou raritu – představení jedinečného vozu, závodního monopostu Ferrari sestaveného z LEGO kostek v životní velikosti.

Tento mimořádný vůz, stejně jako celá kolekce modelů Ferrari z LEGO kostek, je výsledkem historicky první vzájemné spolupráce značek Shell, Ferrari a LEGO, které spojily své síly, aby oslavily více než 60 let technického partnerství společností Shell a Ferrari. Monopost Ferrari z LEGO kostek je vlajkovou lodí celého projektu, který přesně odráží společnou vášeň pro výkon. Vývoj vozu zabral 6 měsíců a jeho vlastní sestavení trvalo 10 dnů. Závodní unikát byl postaven z  220 000 kostek LEGO v Kladně v České republice, a je přesnou kopií vozu Ferrari 150° Italia z roku 2011.  

Unikátní monopost, stejně jako celá kolekce, bude k vidění v Brně, Ostravě, Praze a Ústí nad Labem. Pro všechny bude připraven bohatý doprovodný program, v rámci kterého si budou moct vyzkoušet svoji zručnost i kreativitu a získat tak hodnotné ceny včetně unikátní možnosti nahlédnout do pozadí technologické podpory společnosti Shell týmu Scuderia Ferrari v rámci závodního víkendu při Velké ceně Maďarska, poukázek na prémiové palivo Shell V-Power Nitro+ nebo samotných modelů Ferrari ještě před jejich uvedením na trh.

– Brno (20. května – 23. května) – Galerie Vaňkovka

– Ostrava (24. května – 31. května) – OC Futurum

– Praha (1. června – 2. června) – Žluté lázně

– Praha (3. června – 9. června) – Centrum Černý Most

– Ústí nad Labem (10. června – 16. června) – OC Forum

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.