Sociální sítě
Nahoru

Boj Rotary International s dětskou obrnou podporuje i Bill Gates

Již od roku 1985 bojuje mezinárodní nezisková organizace Rotary International za úplné vymýcení dětské obrny.  Také všichni členové Rotary klubů v České republice i na Slovensku každoročně přispívají nemalou částkou na to, aby se tato choroba definitivně stala historií. Pod heslem END POLIO NOW se tak od roku 1985 podařilo snížit počet případů této dětské nemoci o více než  99%. Mezi partnery Rotary patří UNICEF, WHO, ale také nadace Billa a Melindy Gatesových, přičemž právě Bill Gates si nedávno vydobyl zpět pozici nejbohatšího muže planety. Disponuje totiž jměním dosahujícího hodnoty téměř 74 miliard dolarů.  

Tato dětská nemoc může skončit buď ochrnutím (nejčastěji dolních končetin) a trvalými následky na celý zbytek života, nebo v nejhorších případech, kdy jsou postiženy dýchací a polykací svaly, končí smrtí. Dětská obrna se již vyskytuje v pouhých třech zemích: Afghánistánu, Pákistánu a Nigérii.

Program podpořily takové osobnosti, jako zmíněný šéf Microsoftu Bill Gates, herečka Mia Farrow, herec Jackie Chan, laureát Nobelovy ceny míru Desmond Tutu, houslista Itzhak Perlman, golfista Jack Nicklaus, vítězové Grammy zpěváci Angelique Kidjo a Ziggy Marley a odbornice na životní prostředí Dr. Jane Goodall.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.