Sociální sítě
Nahoru

Byli jsme u toho: Top Class znovu zasahoval do hodinek roku v Rumunsku!

Stejně jako v loňském roce, tak i letos, spolurozhodoval přední český magazín Top Class o hodinkách roku rumunského trhu. Díky vskutku velmi úzkým vztahům se opětovně podařilo i redakci portálu iLuxus.cz nahlédnout do zákulisí voleb a přičichnout ke slavnostní atmosféře stále se rozvíjejícího města, jakým je Bukurešť. Kategorie „Temporis Gala Awards“ byly letos rozšířeny na celkových jedenáct, přičemž v každé bylo nominováno deset pečlivě vybraných zástupců, kterým mohli čtenáři místních magazínů luxusu Caezar a Temporis dát svůj hlas a pomoci tak k vítězství svých oblíbených kousků.

Stejně jako kategorie, tak i porota, letos posílila o zvučná jména. Po boku majitele a šéfredaktora prestižního hodinářského magazínu Temporis, pana Dana Vardie, své názory uplatňoval Nicholas Foulkes proslulý svými články pro Vanity Fair, Financial Times nebo Newsweek. O své úsudky se podělil také nezávislý hodinářský mistr Kari Voutilainen a milovníci hodinek Peter Imre, Radu Budeş a hodinářský nadšenec Jan Lidmaňský reprezentující magazín Top Class známý svou objektivností a vytříbeností.

Prestižní prostory Athenee Palace Hilton v Bukurešti, které místním hotelům dominují už od roku 1914, přilákaly na tři stovky VIP hostí. Druhý ročník „Temporis Gala Awards“ tak poctili svou návštěvou i zástupci organizací bojující proti falzifikátům, v jejichž čele stála Teodora Stefan Cel Mare, která poukázala na kritickou situaci ve světě, ve kterém stále roste podíl padělků a představila strategie do budoucna při boji proti jejich šíření.

Hlavními hvězdami večera však byli tři hodináři, kteří vstoupili do místní síně slávy. Prvním z čestných hostí tak byl jeden z nejlepších hodinářů současnosti, pan Stephen Forsey, jehož hodinky vyráběné pod značkou Greubel Forsey začínají cenovkou 340 000 eur, tedy bezmála deset milionů korun! Druhou hodinářskou celebritou, která pozvání přijala, byl sám Richard Mille proslulý svými technickými řešení, unikátními koncepty a dlouhodobou průměrnou cenou hodinek cca 135 000 eur, tedy 3,5 milionů korun!!! Do třetice všeho dobrého přijal pozvání Yves Corthesy, stojící v posledních letech za zásadními komplikacemi, kterými překvapila manufaktura Zenith, přičemž před tím působil v neméně proslulé společnosti Girard-Perregaux.

A hodinky roku? V jedenácti kategoriích se utkala téměř stovka modelů uvedených od loňského ročníku po současnost. Temporis Gala Awards navíc, jakožto jediná soutěž světa, představila kategorii „Bad Boys watches“, ve kterých byly zařazeny nevšední experimentátorské kousky, které produkuje například Max Büsser, Christophe Claret nebo právě Richard Mille, který koneckonců tuto kategorii, se svým komplikovaným tourbillonem pro piloty, vyhrál. Změnu zaznamenal i nejnižší sektor, kde spojení „quartzové hodinky“ vystřídal pojem „elektrické hodinky“, aby bylo možné zařadit do nominací i modely využívající nové technologie, kterými disponuje např. Seiko, Citizen nebo Bulova.

Nejlepší dámské elektrické hodinky: Calvin Klein Selection (ref.: K3V231L6)

Nejlepší pánské elektrické hodinky: Seiko Velatura Kinetic Drive Moon Phase (ref.: SRX010)

Nejlepší dámské hodinky pro každý den: Chopard Imperiale (ref.: 388549-3001)

Nejlepší pánské hodinky pro každý den: IWC Ingenieur Automatic (ref.: IW323902)

Nejlepší dámské volnočasové hodinky: Hublot Big Bang caviar (ref.: 346.SX.0870.VR)

Nejlepší pánské volnočasové hodinky: Omega Seamaster Planet Ocean Chronograph (ref.: 23292465103.001)

Nejlepší dámské večerní hodinky „red carpet“: Blancpain Chrono Grande-Date (ref.: 3626.2954.58A)

Nejlepší hodinky poměr cena/výkon: Zenith Pilot Montre D´Aéronef Type 20 Tourbillon (ref.: 87.2430.4035/21.C721)

Nejlepší „Bad Boy´s“ hodinky: Richard Mille Tourbillon Aviation E6-8 Flyback Chronograph (RM039)

Nejlepší komplikované hodinky: A. Lange & Söhne Grande Complication (ref. 912.032)

Nejlepší hodinky roku: Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee (ref.: 5036420)

Dodejme jen, že se dvouměsíčník Top Class potvrzuje, nejenom touto kooperací, ale i dalšími svými aktivitami, svou silnou pozici ve světě luxusních značek – ty pomáhá definovat, vytváří jim zázemí a čtenářům přináší ty nejžhavější zprávy ze zákulisí.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.