Sociální sítě
Nahoru

Pekařství PAUL přináší Francii na naše stoly už pět let

Křupavé bagety, křehké máslové croissanty, lahodné makronky, voňavý chléb a desítky dalších pekárenských a cukrářských výrobků, vyrobených z nejkvalitnějších surovin. Přesně toto a ještě mnohem víc nabízí již 5 let českým milovníkům dobrého jídla proslulé francouzské pekařství PAUL, společnost s více než 120letou tradicí. První česká pobočka sítě originálních francouzských pekařství PAUL se otevřela na sklonku září 2008 na Flóře. Šlo nejen o první prodejnu v České republice, ale dokonce v celé střední a východní Evropě. Následovala rychlá expanze, kterou umožnila zejména okamžitá obliba, kterou si výrobky pekařství PAUL získaly u českých zákazníků. PAUL představuje unikátní koncept francouzských pekařství s rodinnou tradicí.

Historie celosvětově úspěšné sítě sahá až do roku 1889, kdy si pan Charlemagne Mayot se svou ženou otevřel první pekařský krámek. Úspěšně se rozvíjející rodinné pekařství převzal v roce 1958 jeho vnuk Francis Holder, muž, jehož zásluhou se PAUL stal jedničkou v oblasti pekařství ve Francii. I přes rostoucí prosperitu svého podnikání začal však po čase pan Holder cítit, že zaměřit se jen na masovou produkci mu ke spokojenosti nestačí a začal s nostalgií vzpomínat na své pekařské kořeny. V roce 1972 se rozhodl transformovat rodinné pekařství v Lille, ve kterém vyrůstal a kde se kdysi pod vedením svého otce naučil pekařskému řemeslu. Přidal dřevěný pult a část pekárny otevřel, takže se zákazníci mohli sami dívat, jak se chléb připravuje a peče. Jednoduchá, ale zcela nová koncepce se stala základem úspěchu značky. Francis Holder stál v čele společnosti od roku 1958 do 2007 a pod jeho vedením se značka PAUL rozšířila do celého světa. V expanzi nyní pokračuje i jeho syn Maxim. S jednoduchým černým vývěsním štítem, který je pro pekařství PAUL charakteristický, se dnes setkáte po celém světě. O design provozoven se stará vlastní architektonické studio Panétude, které stojí za návrhem unikátních interiérů. Panétude dohlíží i na tvorbu interiéru každého nového obchodu, aby zůstal vždy zachován tradiční příjemný a autentický design, který je dalším důvodem, proč je koncept PAUL oblíben zákazníky po celém světě.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.