Sociální sítě
Nahoru

Pekařství PAUL přináší Francii na naše stoly už pět let

Křupavé bagety, křehké máslové croissanty, lahodné makronky, voňavý chléb a desítky dalších pekárenských a cukrářských výrobků, vyrobených z nejkvalitnějších surovin. Přesně toto a ještě mnohem víc nabízí již 5 let českým milovníkům dobrého jídla proslulé francouzské pekařství PAUL, společnost s více než 120letou tradicí. První česká pobočka sítě originálních francouzských pekařství PAUL se otevřela na sklonku září 2008 na Flóře. Šlo nejen o první prodejnu v České republice, ale dokonce v celé střední a východní Evropě. Následovala rychlá expanze, kterou umožnila zejména okamžitá obliba, kterou si výrobky pekařství PAUL získaly u českých zákazníků. PAUL představuje unikátní koncept francouzských pekařství s rodinnou tradicí.

Historie celosvětově úspěšné sítě sahá až do roku 1889, kdy si pan Charlemagne Mayot se svou ženou otevřel první pekařský krámek. Úspěšně se rozvíjející rodinné pekařství převzal v roce 1958 jeho vnuk Francis Holder, muž, jehož zásluhou se PAUL stal jedničkou v oblasti pekařství ve Francii. I přes rostoucí prosperitu svého podnikání začal však po čase pan Holder cítit, že zaměřit se jen na masovou produkci mu ke spokojenosti nestačí a začal s nostalgií vzpomínat na své pekařské kořeny. V roce 1972 se rozhodl transformovat rodinné pekařství v Lille, ve kterém vyrůstal a kde se kdysi pod vedením svého otce naučil pekařskému řemeslu. Přidal dřevěný pult a část pekárny otevřel, takže se zákazníci mohli sami dívat, jak se chléb připravuje a peče. Jednoduchá, ale zcela nová koncepce se stala základem úspěchu značky. Francis Holder stál v čele společnosti od roku 1958 do 2007 a pod jeho vedením se značka PAUL rozšířila do celého světa. V expanzi nyní pokračuje i jeho syn Maxim. S jednoduchým černým vývěsním štítem, který je pro pekařství PAUL charakteristický, se dnes setkáte po celém světě. O design provozoven se stará vlastní architektonické studio Panétude, které stojí za návrhem unikátních interiérů. Panétude dohlíží i na tvorbu interiéru každého nového obchodu, aby zůstal vždy zachován tradiční příjemný a autentický design, který je dalším důvodem, proč je koncept PAUL oblíben zákazníky po celém světě.

Více z rubriky Gastro

  • Královské Café

    Mariánské Lázně oplývají nezaměnitelnou atmosférou poklidu. Léčivé prameny, nádherné parky a krásné hotely zde doplňují i příjemné kavárny. K těm nejhezčím,...

    Marek Zelený13.2.2018
  • Mistři italské gastronomie otevřeli v Praze první BBQ Gourmet “Maso je Maso”

    Evropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli otevřeli v Praze první barbecue gourmet jménem „Maso je...

    Jan Pešek12.2.2018
  • Variace chutí pro zdraví

    Restaurace Vapiano připravila speciální zimní menu, které pracuje tradičně s čerstvými surovinami, aby tak podpořila imunitu našeho organismu vůči náporu špatného...

    Libka Safr6.2.2018
  • Desetiletý bourbon Bulleit konečně na tuzemské scéně

    Průkopnická značka kentucké whiskey Bulleit, zhmotnění amerického snu a odvážných rozhodnutí, nově servíruje do českých sklenek prémiovou desetiletou variantu Bulleit Bourbon...

    Jan Pešek6.2.2018
  • Jak vyznat svou lásku? Třeba i koktejlem…

    Zamilovaná přáníčka, květiny, drobné dárky, romantická večeře při svíčkách, víkend v Paříži nebo procházka starou Prahou – nechcete v den všech...

    Jan Pešek2.2.2018
  • V Kampa Parku opět začíná sezóna polární tresky

    Od ledna do března nabízí řada skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v...

    Jan Pešek31.1.2018
  • Neznámé pokrmy ze známých surovin. To je Valentýn v SIGNATURE restaurant

    Romantický Valentýn zahalený tajemstvím před každým chodem. Takový bude večer 14. února v brněnské designové restauraci Signature. Hosté totiž budou dopředu znát...

    Jan Pešek30.1.2018
  • Nebeský Valentýn

    Dny do svátku všech zamilovaných se radikálně krátí a nejspíš už tajně vymýšlíte, jak by mělo být hýčkání vaší polovičky co...

    Alena Dušková29.1.2018
  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.