Sociální sítě
Nahoru

Láhev Ararat – vskutku netradiční dárek k Vánocům

Na sklonku listopadu uspořádala firma Jan Becher – Pernod Ricard slavnostní večeři u příležitosti představení portfolia prémiové arménské brandy Ararat, která se od počátku roku 2013 znovu prodává na českém trhu. Večeře se zúčastila také mezinárodní ambassadorka značky Marina Badalyan a CEO Yerevan Brandy Company, který je výrobcem této brandy, pan Ara Grigoryan.

Ararat je možné koupit v České republice v pětileté, desetileté ale také exkluzivní dvacetileté verzi. Právě vacetiletá Ararat Nairi patří mezi skutečné rodinné stříbro jerevanské firmy. Aby byl označen za skutečnou arménskou brandy, musí nápoj projít nejprve tříletým zráním v kavkazských dubových sudech, které je možné kácet až po 70 letech růstu. Tyto dubové sudy propůjčují místní brandy specifickou vůni a příchuť sušeného ovoce, vanilky a čokolády. Příchuť a vůně Nairi, která má sytou barvu mahagonu, připomene lesní med v kombinaci se sušeným ovocem, zejména s čerstvými fíky. Ucítit v ní také můžete dub a tabák. Jestli ještě hledáte nápady na neotřelý dárek k Vánocům, netradiční arménská brandy může být tip právě pro vás!

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.