Sociální sítě
Nahoru

Nechutnají vám klasické čaje? Vyzkoušejte Bubble tea!

Nejste příliš milovníkem klasických sáčkových čajů, které ponoříte na pár minut do horké vody? Výrobci všude slibují, že po pár minutách se ze sáčku uvolní skvělé aroma a chuť, ale přitom realita je zcela jiná? Klasické sáčkové čaje v dnešní době opravdu moc velké potěšení z nápoje nepřináší. A právě proto je zde Bubble tea! Bubble tea přináší moderní evoluci v oboru čajů. V čem se skrývají výhody a čím je Bubble tea unikátní?

Bubble tea je čaj s přidanou hodnotou

Základem Bubble tea je vždy čaj. Konkrétně se jedná o vysoce kvalitní čajovou složku, kterou tvoří zelený nebo černý čaj. Ten je doplněn o další složky, které tvoří Bubble tea výjimečným. Navíc můžete vybírat z několika variant připravování. Můžete si vybrat osvěžující studený nápoj Bubble tea, horký nápoj Bubble tea a dokonce i mléčný nápoj Bubble tea.

Jako první objevili kouzlo Bubble tea na Tchaj-wanu

První Bubble tea byl vytvořen již počátkem osmdesátých let na Tchaj-wanu. Díky své vytříbené chuti se okamžitě stal téměř národním nápojem doslova přes noc. Pouze velmi pomalu se ovšem obyvatelé chtěli dělit o své tajemství výroby tohoto nápoje. Některé recepty pronikly do zbytku Asie, odsud samozřejmě přímou cestou do Ameriky a odsud do ostatních zemí světa. Velkou oblibu zaznamenal i v Anglii, kde si na kvalitní čaje potrpí. Nyní už můžeme kouzlo Bubble tea objevovat i u nás v Čechách a to především díky společnosti bubbleology.cz. Ta je prvním a zatím jediným dodavatelem originálního tchajwanského Bubble tea na našem území.

Bubble tea podle nabízených druhů

  • Nejvíce rozšířenou a nejoblíbenější kategorií je osvěžující bublinkový čaj. Jedná se o svěží, chladný nápoj, nejčastějis ovocnými příchutěmi. Těchto čajů je na výběr největší množství.
  • Další kategorií jsou pak teplé nápoje Bubble tea. Ty vám mohou pomoci se zahřát při chladnějším počasí a přitom si zachovávají své přednosti v chuti i aroma.
  • V nabídce jsou také mléčné nápoje, které jsou mnohdy přirovnávány spíše k mléčným koktejlům. Nesmíme ale zapomínat na to, že základem je i zde především čajová složka.

Všechny druhy Bubble tea jsou příjemným osvěžením. Mohou vám pomoci i v případě, že jste unavení a potřebujete pořádně „nakopnout“.  Nemusíte se uchylovat k pití silné kávy ani bublinkových nápojů. Můžete si příjemně experimentovat s Bubble tea. Možnost kreativity při výběru uchvátí nejen mladší zákazníky, ale i dospělé.

Třešničkou na dortu (spíše na dně kelímku) jsou kuličky Tapioka

Nápoj Bubble tea se podává v plastových kelímcích s víčkem a širokým brčkem. Brčko je široké zejména kvůli poslední složce osvěžujících bublinkových čajů. Jedná se o tapiokové perly, které jsou vytvořeny ze škrobu tropické rostliny. Ty dodávají nápoji Bubble tea eleganci, originalitu a také vytříbenou chuť. Jsou pomyslnou třešničkou na dortu, ačkoli se nachází na spodní části nápoje.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.