Sociální sítě
Nahoru

Nejrychlejší excimetrový laser světa v oční klinice Oftum

Laserové operace oka patří k nejrozšířenějším metodám, jak odstranit oční vady ať už se jedná o krátkozrakost, dalekozrakost či astigmatismus. Není ovšem laser jako laser. Všechna laserová zařízení na trhu jsou samozřejmě certifikovaná a bezpečná, jsou nicméně lasery, které jsou k oku šetrnější, bezpečnější a lékaři usnadňují zákrok. K takovým laserům patří excimetrový laser Wavelight EX500 od firmy Alcon, který je nejmodernější a nejlepší na světě. Jediným pracovištěm v České republice, kde vám odstraní dioptrie právě tímto přístrojem, je oční klinika Oftum na Praze 4. Pokud jsou pro vás oči tím nejcennějším, co máte, pak jistě chcete i tu nejlepší péči. Excimetrový laser je zařízením, kterým probíhá vlastní korekce oční vady, ať už se provádí na povrchu nebo uvnitř rohovky. Úprava na povrchu rohovky je levnější, ovšem bolestivější a rekonvalescence trvá několik dnů až týdnů. Modernější šetrnější metoda Z-Lasik pracuje uvnitř rohovky, kdy se svrchní vrstva oddělí. K oddělení svrchní vrsty je potřeba další, jiné zařízení – a to speciální femtosekundový laser. Při tomto způsobu zákroku pacient nemá žádné bolesti a už druhý den vidí na sto procent. Na klinice Oftum disponují i v tomto ohledu špičkovým zařízením – femtosekundovým laserem Femto LDV Crystal Line od švýcarské firmy Ziemer. (Zkratka LDV znamená Leonardo da Vinci). Oční klinika Oftum je tak pracovištěm, kde se o vaše oči postarají nejmodernější přístroje. „Excimetrový laser Wavelight EX500 je tak citlivý, že je schopný zachytit sebenepatrnějí pohyb oka pacienta, který by mohl vést k nepřesnosti. V ten okamžik se přístroj ihned sám vypne. Jako lékař mám při zákroku stoprocentní kontrolu,“ pochvaluje si oční chirurg Tomáš Juhas. Přístroje samy o sobě ale kvalitu zákroku nezaručí. Na klinice Oftum jsou pod kontrolou zkušeného týmu, který korekce očních chyb provádí už od roku 1995.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.