Sociální sítě
Nahoru

Ludwig sází na růžové a Archivní sklep

Archivní sklep, jedna z nejúspěšnějších řad společnosti Ludwig, prochází výraznou proměnou. Po dlouhých devatenácti letech se mění etikety a současně dochází k významnému rozšíření portfolia, neboť se v této prémiové řadě poprvé objevují také svěží a příjemně pitelná růžová vína, připravená z odrůd Merlot a Rulandské modré. Osobně jsem velkým patriotem růžových moravských vín, která obecně považuji za nejlepší na světě. A mám radost, že se nám povedlo do řady Archivní sklep zařadit dvě mladá růžová vína v pozdním sběru. Především náš Merlot rosé 2013 je krásně šťavnatý a příjemně ovocný a všechny konzumenty jistě zaujme svou hravou mladostí,” chválí růžovou novinku marketingová ředitelka vinařství Liana Hrabálková s tím, že zájem o růžové víno v Česku stále stoupá.

Další novinkou v sortimentu Vinařství Ludwig je Sylvánské zelené, které patří k velmi žádaným, ale poněkud nedostatkovým druhům, neboť jen málo vinařů pracuje s touto krásnou odrůdou. „Sylvánské zelené je poměrně náročné na pěstování, výnosy jsou relativně malé, a tak byla tato odrůda v mnoha vinohradech vyklučena a nahrazena jinými odrůdami. Navíc v lidech dlouho přetrvával názor, že se jedná o obyčejné a tím pádem i levné víno. To se ale teď mění, sylván prochází renezancí a díky své unikátnosti přitahuje pozornost zákazníků, ostatně byl mu věnován i první díl seriálu Vinaři” vysvětluje Liana Hrabálková. Vinařství Ludwig i v letošním roce obstálo v mnoha soutěžích. Dvě zlaté medaile získalo na výstavě Muvina Prešov, a to právě za vína z řady Archivní sklep, konkrétně za Cabernet Moravia a Rulandské šedé. Další dvě zlaté medaile přibyly na soutěži Prague Wine Trophy, obě pro vína řady Gold. „Osobně si ale nejvíce cením zlaté medaile pro naši Frankovku VOC Modré Hory 2013 z jediné tuzemské soutěže růžových vín Jarovín, kde uspěla v ohromné konkurenci a s 86 body dosáhla i slušného bodového hodnocení,” vypočítává úspěchy marketingová ředitelka.

A vzápětí prozrazuje další novinky a plány dynamického vinařsvtí. V dohledné době Ludwig zařadí do portfolia Ryzlink vlašský, parádní českou odrůdu, kterou společnost pěstuje na trati Vinohrady v Moravské Nové Vsi. „Nedočkavě také čekáme na to, až budou i u nás povoleny modré odrůdy Nitra, Dunaj a Váh pro výrobu přívlastkových vín, neboť tato vína obohatí naši nabídku a potěší zákazníky hledající stále něco nového,” dodává Hrabálková a připomíná ještě letošní designový úspěch pro etiketu Inflagranti, která získala ocenění Obal roku.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.