Sociální sítě
Nahoru

Prim Manufacture 1949 na pražské výstavě

Na letošním veletrhu Hodiny a Klenoty, který probíhal od 2. do 4. října 2014 na pražském výstavišti v Holešovicích měl stánek i tuzemský výrobce náramkových hodinek – společnost Elton hodinářská, a.s. z Nového Města nad Metují. Součástí prezentace byla historická expozice „Prim v běhu času“ a dále přehled současného sortimentu hodinek značky Manufacture Prime 1949. V historické části bylo možné shlédnout mimo jiné první prototyp československých hodinek Spartak z roku 1954, legendární vojenské hodinky Prim Orlík, prestižní Prim Diplomat a řadu dalších modelů. Ze současného sortimentu tuzemský výrobce premiérově představil limitovanou sérii hodinek Prim Spartak 60 L.E. a to ve třech variantách. Z 18kt zlata v barvě dle přání zákazníka, z nerezové oceli se zlatou obručí a korunkou, případně kompletně z nerezové oceli. Tyto hodinky o velikosti 40 mm mají strojek s automatickým nátahem vlastní výroby, který používá 22 safírových ložisek. Číselník a průhled na strojek jsou chráněny safírovým sklem. Moderní konstrukce zajišťuje vodotěsnost hodinek do hodnoty 5 atmosfér. Každý kus je samozřejmě očíslován. Součásti dárkového balení je i speciální certifikát.

Dále bylo představeno nové provedení hodinek Prim Sport45. Tyto hodinky určené pro sportovní potápění mají šroubovací korunku a jsou testovány zkušebním tlakem 10 atmosfér. Kromě toho byly ke spatření skeletované hodinky Prim-Molnár-Fabry, které vznikly společným úsilím českých a slovenských rukou, proto nesou označení Made in Czechoslovakia.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.