Sociální sítě
Nahoru

V Brně se pořádá hodinářský Salon Exceptional Watches

Ročně se ve světě prodá asi miliarda hodinek, jen Švýcarsko jich ročně nabídne 31 milionů, výrobců s označením Swiss made je kolem 3500. Je tedy na místě představit alespoň něco z toho, co může zaujmout české a moravské zákazníky svým výjimečným designem, technikou. A právě proto vznikl 1. ročník Salon Exceptional Watches, Brno 2014, který se bude konat od 17. do 18. října v prostorách Best Western Premier Hotel International Brno. Čím je dána výjimečnost časomír? Z jedné strany vlastními strojky se specifickými komplikacemi. Druhou stránkou je vnější vzhled nebo použité ojedinělé materiály na pouzdra, či části kalibrů, které mohou být skeletovány. I takové Salon Exceptional Watches představí.

Technicky originální kalibry. První mechanický budíček v hodinkách je z roku 1947 a budil i budí americké prezidenty. Novinkou značky Vulcain je další komplikace – tourbillon. Ten ve své nabídce má i Armin Strom. V kombinaci s mikrorotorem je poměrně výjimečný. Mimořádné materiály používá TechnoMarine. Číselníky z meteoritu, pouzdra z oceli, která tvaroval průchod tisíců voltů, i to jsou unikáty ArtyA novátora Yvana Arpy. Retro modely představí Tudor, a výroční 125 let slaví Doxa například modelem s původním strojkem s osmidenní rezervou chodu. Malými uměleckými díly jsou skeletony slovenské dvojice Molnar Fabry, kteří na výstavě představí svůj nový kus, půjde o světovou premiéru. Prostě 1. ročník Salon Exceptional Watches si klade za cíl ukázat, jak zajímavý je svět času.

Mikuláš z Kadaně a Jan Šindel, asi tvůrci astrolábu Staroměstského orloje, hodinář Jakub Czech, možný vynálezce závitkového vyrovnávače tahu, Jan Tlustoš, možný vynálezce automatického nátahu… Další slavnou postavou českého hodinářství byl Franz Ludwig Stadlin, tvořící v letech 1689 – 1704 na Moravě, známý na dvoře čínského císaře Kang Xi jako mistr Lin. Jeden z mnoha mistrů, kteří tvořili na Moravě unikátní časomíry. Právě takové chce ukázat brněnský salon.

Brno je veletržním městem, průsečíkem cest mezi Polskem a Rakouskem, Slovenskem a Čechy. Místem s historií i bohatou současností, centrem regionu, kde krása času lidi vždy zajímala. Výjimečné hodinky vám chceme představit na 1. ročníku Salon Exceptional Watches.

Po dva dny budou sály hotelu dějištěm akce výjimečné z řady důvodů. Výjimečnými značkami, modely a jejich prezentací. Návštěvník si hodinky prohlédne, vyzkouší, může pohovořit se zástupci firem, tvůrci. Na místě si za mimořádné výstavní ceny lze zakoupit vybrané kusy. Vše doprovodí setkáními, ukázky práci hodináře a přednášky jak samotných tvůrců časomír, zástupců značek, tak odborníků. Vyvrcholením salonu bude 17. 10. společenský večer pro partnery, vystavovatele a samozřejmě vás – příznivce časomír. Věříme, že oceníte pokus o něco nového.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.