Sociální sítě
Nahoru

V Dlouhé 14 se otevře tržiště ve stylu evropských metropolí

Vůně čerstvého pečiva a domácích uzenin se bude znovu linout Dlouhou ulicí v Praze. V druhé polovině října se totiž právě zde, v Dlouhé 14 u malého náměstíčka naproti baru James Dean, po náročné opravě potravin a lahůdek z 80. let, otevře nový obchod s jednoduchým názvem Dlouhá 14 – vaše potraviny zaměřené na kvalitní sortiment z české i zahraniční produkce. Celková prodejní plocha je necelých 600 m2 a je inspirovaná zejména moderními městskými tržišti z Mnichova, Frankfurtu a Paříže. Zákazníci Dlouhé 14 se mohou těšit na široký sortiment potravin včetně čerstvých ryb, ovoce-zeleniny či masa především ze Západní Evropy, České republiky i Slovenska.„Naším cílem je oslovit každého, kdo již není spokojený s každodenní nabídkou supermarketů, která se stále nedá srovnat s nabídkou našich západních sousedů, a pro něhož je podstatná především kvalita a původ potravin, které nakupuje. Podle toho vybíráme i naše dodavatele a partnery,“ říká manažer projektu Jakub Musial. Čerstvé pečivo, zákusky, ale i kavárnu k posezení poskytne oddělení Moje Kredenc, v jejímž sortimentu zákazníci naleznou i speciální Břevnovský žitný chléb,který je připravován ze 70% žitné mouky, pravý kváskový chléb a pečivo dříve známe z italské pekárny na Strakonické. Pečlivě a osobně vybírané ovoce a zeleninu z celé Evropy přiveze do Dlouhé 14 vyhlášené pražské zelinářství Kunratická Stodolaa její majitel Jan Soukup.Dle technologie Qualivo vyzrálé českéa speciální toskánské hovězí „Chianina“, organické „přeštické“ a toskánské vepřové „cinta senese“ i domácí vyhlášené chrudimské uzeniny bude možné koupit v tradičním řeznictví a uzenářství Ladislava Francouze z Chrudimi, který se dal dohromady s toskánskou farmou MattoneDue bratrů Gerri. Za kvalitu u Ladislava Francouze ručí vlastní chov i výkrm. Rybárna Blue Fjord denně nabídne nejčerstvějšíryby i mořské plody, včetně humrů, živých ústřic a jiných měkkýšů a korýšů, které si sami můžete vybrat přímo ze speciálního akvária. Chybět nebudou ani mléčné výrobky, sýry, delikatesy a regionální speciality z celého světa, které zákazníkům nabídne prodejna Food Story specializovaná na produkty „s jasným rodokmenem a příběhem“. Ve spodní části tržnice čeká útulná vinotéka provozovaná ve spolupráci s předním českým dovozcem vín GlobalWines. Zde bude možné vybírat z více než 800 různých etiket, které se budou prodávat za ceny z e-shopu. V případě zájmu si zákazníci budou moci nechat vytvořit dárkový koš z jakýchkoli produktů ze sortimentu tržnice. Menší koše připraví personál na počkání, větší na objednávku. Pro své návštěvníky bude tržnice připravovat i pravidelné akce jako jsouřízené degustace a ochutnávky místních specialit. Prostor bude možné využít i pro originální vánoční večírky, porady, tiskové konference, rodinné oslavy, ale i firemní nebo soukromé párty.„Nemáme v plánu otevírat další výběrový supermarket. Dlouhá 14 bude unikátní právě svým konceptem ve stylu tržiště, takový totiž v Praze stále chybí. Měl by to být prostor, kde každý den naleznete nejen kvalitní, čerstvé a výběrové potraviny za přijatelné ceny, ale zároveň místo zde budetemít možnost se scházet a potkávat jako na správném tržišti, která v Evropě mají i společenský rozměr,“ doplňuje Jakub Musial.

Více z rubriky Degustace

  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.