Sociální sítě
Nahoru

V Dlouhé 14 se otevře tržiště ve stylu evropských metropolí

Vůně čerstvého pečiva a domácích uzenin se bude znovu linout Dlouhou ulicí v Praze. V druhé polovině října se totiž právě zde, v Dlouhé 14 u malého náměstíčka naproti baru James Dean, po náročné opravě potravin a lahůdek z 80. let, otevře nový obchod s jednoduchým názvem Dlouhá 14 – vaše potraviny zaměřené na kvalitní sortiment z české i zahraniční produkce. Celková prodejní plocha je necelých 600 m2 a je inspirovaná zejména moderními městskými tržišti z Mnichova, Frankfurtu a Paříže. Zákazníci Dlouhé 14 se mohou těšit na široký sortiment potravin včetně čerstvých ryb, ovoce-zeleniny či masa především ze Západní Evropy, České republiky i Slovenska.„Naším cílem je oslovit každého, kdo již není spokojený s každodenní nabídkou supermarketů, která se stále nedá srovnat s nabídkou našich západních sousedů, a pro něhož je podstatná především kvalita a původ potravin, které nakupuje. Podle toho vybíráme i naše dodavatele a partnery,“ říká manažer projektu Jakub Musial. Čerstvé pečivo, zákusky, ale i kavárnu k posezení poskytne oddělení Moje Kredenc, v jejímž sortimentu zákazníci naleznou i speciální Břevnovský žitný chléb,který je připravován ze 70% žitné mouky, pravý kváskový chléb a pečivo dříve známe z italské pekárny na Strakonické. Pečlivě a osobně vybírané ovoce a zeleninu z celé Evropy přiveze do Dlouhé 14 vyhlášené pražské zelinářství Kunratická Stodolaa její majitel Jan Soukup.Dle technologie Qualivo vyzrálé českéa speciální toskánské hovězí „Chianina“, organické „přeštické“ a toskánské vepřové „cinta senese“ i domácí vyhlášené chrudimské uzeniny bude možné koupit v tradičním řeznictví a uzenářství Ladislava Francouze z Chrudimi, který se dal dohromady s toskánskou farmou MattoneDue bratrů Gerri. Za kvalitu u Ladislava Francouze ručí vlastní chov i výkrm. Rybárna Blue Fjord denně nabídne nejčerstvějšíryby i mořské plody, včetně humrů, živých ústřic a jiných měkkýšů a korýšů, které si sami můžete vybrat přímo ze speciálního akvária. Chybět nebudou ani mléčné výrobky, sýry, delikatesy a regionální speciality z celého světa, které zákazníkům nabídne prodejna Food Story specializovaná na produkty „s jasným rodokmenem a příběhem“. Ve spodní části tržnice čeká útulná vinotéka provozovaná ve spolupráci s předním českým dovozcem vín GlobalWines. Zde bude možné vybírat z více než 800 různých etiket, které se budou prodávat za ceny z e-shopu. V případě zájmu si zákazníci budou moci nechat vytvořit dárkový koš z jakýchkoli produktů ze sortimentu tržnice. Menší koše připraví personál na počkání, větší na objednávku. Pro své návštěvníky bude tržnice připravovat i pravidelné akce jako jsouřízené degustace a ochutnávky místních specialit. Prostor bude možné využít i pro originální vánoční večírky, porady, tiskové konference, rodinné oslavy, ale i firemní nebo soukromé párty.„Nemáme v plánu otevírat další výběrový supermarket. Dlouhá 14 bude unikátní právě svým konceptem ve stylu tržiště, takový totiž v Praze stále chybí. Měl by to být prostor, kde každý den naleznete nejen kvalitní, čerstvé a výběrové potraviny za přijatelné ceny, ale zároveň místo zde budetemít možnost se scházet a potkávat jako na správném tržišti, která v Evropě mají i společenský rozměr,“ doplňuje Jakub Musial.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.