Sociální sítě
Nahoru

BR-X1 uhrane svou odolností

Společnost Bell & Ross si v minulosti získala obrovskou popularitu tím, že dokázala vždy předběhnout svou dobu. Nyní představuje další revoluční model BR-X1, který je vůbec prvním z nové kolekce, jež píše v historii společnosti další významnou kapitolu. BR-X1 ohromuje především svým high-tech chronografem a sportovním, přesto sofistikovaným designem. Byl vyvinut jako extrémní verze modelu BR-01, jehož kultovní čtvercový tvar byl inspirován leteckými přístroji. BR-X1 svým designem a využitím překonává dosavadní hranice na poli sportovních hodinek. Téměř před deseti lety značka Bell & Ross odstartovala prodej legendárního modelu BR-01, vysoce výkonné časomíry přímo inspirované leteckou palubní technikou. Zanedlouho se tento model, především díky svému tvaru, funkčnosti a číselníku s perfektní čitelností, stal kultovním. Od té doby se model BR-01 neustále vyvíjel a zdokonaloval, aniž by ovšem ztratil svou původní autenticitu. Od malých kapesních hodinek až po ty nejmodernější typy, všechny modely Bell & Ross vznikaly jako pocta význámné éře vojenského letectví. Nový BR-X1 byl věnován památce amerického raketového letadla Bell X-1, které jako první v roce 1947 překonalo rychlost zvuku. BR-X1 je inspirován futuristickým kokpitem stíhaček 21. století, a to nejen jejich designem, ale i použitím high-tech materiálů, které optimalizují jejich ergonomické využití. Stejně jako nynější stíhačky páté generace, je BR-X1 zárukou špičkové kvality a maximálního výkonu. Revoluční design a funkčnost vystihuje titanové pouzdro o průměru 45 mm, jehož rohy jsou chráněny keramikou a gumou. Tlačítka aktivující chronograf jsou vyrobeny z high-tech keramiky s ergonomickými výplněni z gumy, díky kterým jsou snadno uchopitelné i v rukavicích. BR-X1 nabízí perfektní kombinaci materiálů a funkčních vlastností. Keramika s gumou je lehká a odolná proti poškrábání. Safírové sklíčko s antireflexním povlakem zajišťuje společně s ručkami plněnými Superluminovou perfektní čitelnost za veškerých podmínek. Chronograf je v letectví jednou z klíčových komplikací. Dokáže měřit krátké časové úseky, a je tak důležitým nástrojem při navigaci. Model BR-X1 se pyšní výjimečným sleletonovým chronografem, který kombinuje špičkovou povrchovou úpravu s extrémní lehkostí. Je konstruován ve tvaru písmene „X“, což je krycí jméno experimentálních projektů NASA, a také název nového modelu Bell & Ross. Zadní kryt titanového pouzdra odhaluje kulatým otvorem srdce chodu, zatímco číselník s šedivě tónovaným minerálním sklem a kovovými indexy s fotoluminescenční aplikací nabízí plný pohled na strojek.

BR-X1 disponuje hodinovou a minutovou funkcí. Vteřinová ručka je umístěna na třech hodinách a skeletonová datumovka na šesti hodinách. Minutový čítač je umístěn na devíti hodinách, kde je místo ručky ultra lehký hliníkový disk připomínající turbínu. Tachometrická stupnice, nezbytná pro výpočet rychlosti, je umístěna na vnitřní lunetě, a stejně jako ostatní funkce chronografu, je označena jemným akcentem červené barvy. Černý gumový pásek je zdoben lemováním, které připomíná plátěné popruhy astronautů. Spona z robustní oceli je připevněna pomocí čepu a dvou šestihranných šroubů.

BR-X1 je výjimečný nástroj s inovativním moderním designem, který představuje zcela novou kapitolu v bohaté historii značky Bell & Ross. Tento model je k dispozici v limitované edici pouhých 250ti kusů a pražském butiku na Staroměstském náměstí bude dostupný v průběhu listopadu za 15 000 euro.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.