Sociální sítě
Nahoru

Koscom a opravdový luxus v podání H. Moser & Cie

Za ohromným rozmachem povědomí o hodinářských značkách stojí bezesporu také Koscom. Tradiční české hodinářství, jehož obchod je součástí nákupní třídy Na Poříčí už téměř 25 let, totiž neustále vzdělává svou klientelu, a to nejenom pravidelnými prezentacemi, ale také stále novými hodinářskými značkami. Po boku takových velikánů, jakými jsou ikony TAG Heuer či Longines totiž nabízí hodinky od daleko menších neméně exkluzivních značek. Za všechny jmenujme německé Union Glashütte a MeisterSinger, v malé produkci vyráběné japonské Grand Seiko nebo právě švýcarskou manufakturu H. Moser & Cie. Právě zástupce značky H. Moser & Cie, obchodní ředitel pro Evropu a Asii pan Nicholas Hofmann, přijal pozvání na společenský večer, který se ve Florentinu konal ve čtvrtek 30. října. Pro sběratelé hodinek a příznivce značky osobně připravil prezentaci, během níž představil všechny modely kolekcí Venturer a Endeavour. Hlavním hřebem večera byla premiéra vůbec prvních hodinek značky, jejich chod je regulovaný tourbillonem. V případě zlatého modelu Venturer Tourbillon Dual Time, s cenovkou přesahující dva miliony korun, se však nejedná o ledajaký tourbillon. S frekvencí 3 Hz v jeho konstrukci pracují hned dva vlásky, čímž je zaručena ještě vyšší přesnost. Vyznavači hodinářských komplikací také u hodinek musí ocenit automatický nátah velmi komplexního mechanického strojku, jehož dvojici základních ruček dotváří i centrální GMT s jednoduchou nastavitelností pomocí korunky. Kromě hodinek s tourbillonem byly přítomny samozřejmě skvosty s věčným kalendářem. Ty lze v kolekcích objevit pod označením Endeavour Perpetual Calendar a vyznačují se unikátním systémem, který pro indikaci všech časových a kalendářních funkcí využívá omezené množství ruček, takže vynikne čistý design vycházející z bauhaus stylu. Velké datum na pozici tři totiž doplňuje malá šipkovitá ručka, umístěná v centru spolu s dvojicí základních listových ruček, která poukazuje na hodinové indexy, kterých je stejně jako měsíců v roce 12. Informace o pořadí roku a skutečnosti, zda je přestupný či ne, se pak stará ukazatel na spodní straně strojku, jehož můstky vznikly ze zlata. Na číselníku pak nechybí ani ručka ukazující rezervu nátahu, která je vyšší než týden.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.