Sociální sítě
Nahoru

Dubaj usiluje o další rekord výškových budov

Dubaj stále usiluje o pozornost. To, že se městu podařilo trumfnout takové obří stavby, jako je Taipei 101 nebo Tokijský nebeský strom, tím, že vznikla stavba Burdž Chalífa evidentně nestačí. Nyní bylo rozhodnuto, že Dubaj rozšiřuje svůj projekt The Lagoons o novou stavbu, která má svou výškou předčít Petronas Twin Towers, tedy dosavadně nejvyšší dvojicí mrakodrapů světa. Kdy jejich výstavba začne však zatím není známo. V rámci integrovaného projektu Dubai Creek Harbour, tedy města budoucnosti, které má zabrat 6 milionů čtverečních metrů, budou i výškové budovy obsazené až do 40. patra. Ty jsou zatím ve vlastnictví Emaar Properties a Dubai Holding a jejich prodej už započal pod označením Dubai Creek Residences a nabízí je realitní kanceláře v Dubaji, Abu Dhabi, Londýně a Moskvě.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.