Sociální sítě
Nahoru

Agave zavádí víkendové brunche

Agave, která si rychle získala věhlas jako špičková mexická restaurace, rozšířila řady podniků, do kterých rádi zavítáte i o víkendu s rodinou. V sobotu i v neděli totiž od 11:00 do 16:00 zavádí širokou nabídku brunchového menu, ve kterém ochutnáte další mexické kombinace – tato restaurace se totiž pyšní tím, že se zabývá současnou, moderní mexickou kuchyní a ne pouze osvědčenou klasikou! V nabídce jsou tak saláty, polévky, denně lovené marinované ryby, francouzské toasty na mexický způsob, burrita, quesadilly a omelety. Agave, s kapacitou 125 lidí, tak mimo jiné nabízí třeba původní mexickou recepturu salátu Caesar nebo quesadillu se třemi druhy pečených hub. Navíc nešetří kvalitním masem v podobě hovězí svíčkové, což ocení třeba také „masové“ děti. To vše v příjemném, bezčasém prostředí koloniálního stylu, ve kterém stejně jako v pečlivě sestaveném menu nechybí moderní prvky prokombinované s klasikou a kde si výborně odpočinete. Interiér Zdeňka Sirového dolaďují unikátní, sto let staré španělské dlaždice nebo světla z pergamenového papíru vytvořená na zakázku. Ze sukulentních agáve se napájí stříbrní kolibříci, nezvyklou a atraktivní dominantou je bar ve tvaru mexické pyramidy. Agave znamená ve starořečtině proslulá, úžasně krásná. Restaurace Agave má díky svému příjemnému prostředí a skvělé mexické kuchyni rozhodně potenciál se proslulou brzy stát. Agave se rozprostírá jen pár kroků od Staroměstského náměstí v plně zrekonstruovaném interiéru s klenutým stropem, dřevěným obložením a stylovým osvětlením. Původní prostor byl proměněn v pohodlnou restauraci, kde nalezete skutečnou a moderní mexickou kuchyni a výběr netradičních koktejlů. Restaurace je unikátní atmosférou, místo je elegantní a teplé. Nadstandardní servis, bar a moderní design ji vymezuje od ostatních restaurací tex-mex. O kuchyni se postaral známý americký šéfkuchař Christian Dolias.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.