Sociální sítě
Nahoru

Italské snoubení chutí

Restaurace Aldente, která je vším, čím má pravá italská trattorie být, představuje novou vinotéku. Je umístěna ve spodní části provozovny a obsahuje více než 250 druhů vín z různých částí Itálie.

Sommelieři Filip Folprecht a Michal Šuráň pečlivě vybírali vína z rozdílných italských regionů, aby je pak co nejlépe sladili s chutěmi jednotlivých jídel, která se v restauraci Aldente vaří podle původních receptur. Ochutnat zde můžete nejrůznější druhy těstovin s důrazem na ty domácí, které si v Aldente sami připravují, ale také čerstvé ryby nebo různé úpravy masa a drůbeže. Díky této jedinečné kombinaci lze nyní v restauraci Aldente povýšit i jednoduchý oběd nebo večeři na ojedinělý gurmánský zážitek. Jako aperitiv můžeme hostům restaurace Aldente doporučit například medailemi ověnčené šumivé víno Ferrari Perlé. Z bílých vín patří k oblíbeným Roero Arneis z piemontského vinařství Vietti, jež výborně doprovodí naše carpaccio ze svatojakubských mušlí. Tagliolini s krevetami, čerstvými rajčátky a bazalkou nebo filet z mořského vlka v úpravě acquapazza zase najdou skvělého partnera v Pinotu Grigio vinařství Jermann,“ říká Filip Folprecht a Michal Šuráň ho doplňuje: „Ke steaku z hovězí svíčkové, který šéfkuchař Tony Sahulka servíruje se sicilskou caponatou, se výtečně hodí třeba Brunello di Montalcio Pian delle Vigne DOCG, jež je chloubou toskánského vinařství Antinori. Padne-li volba hostů na jehněčí kotletky, můžeme jim k nim nabídnout například Primitivo di Manduria 60 Anni vinařství San Marzano. Z dalších vín, která nová vinotéka restaurace ALDENTE obsahuje, stojí určitě za zmínku Sori Tildin Angelo Gaja 1998 či Brunello di Montalcino Poggio Salvi 1979. Budeme rádi, když ti, kteří si rádi dopřejí dobré jídlo a sklenku lahodného vína, do restaurace ALDENTE brzy zavítají, aby se sami přesvědčili o kvalitách naší nabídky.“

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.