Sociální sítě
Nahoru

Bude koktejlový král z George Prime Steak restaurantu?

Barman unikátní pražské restaurace George Prime Steak Michal Kovář se zúčastní celosvětové soutěže Diageo Reserve World Class Competition. Toto prestižní mixologické klání poprvé v historii umožní soutěžit o titul nejlepšího barmana ČR. V rámci něj budou moci i hosté vybraných barů ochutnat soutěžní koktejly a bar restaurantu George Prime Steak je mezi nimi. Věhlasná soutěž Diageo Reserve World Class Competition je nejnáročnější světovou barmanskou soutěží. Vítěz globálního finále získá kromě hodnotné odměny rovněž nejváženější titul v oboru mixologie World Class Bartender of the Year. Cesta k prestižnímu ocenění je ale velmi náročná. Zájemců bývá přes 3000 a každý z nich je už při vstupu do soutěže skvělým, ne-li špičkovým barmanem.

Poprvé se do soutěže zapojí rovněž Česká republika svými přípravnými koly a hlavně národním finále. To přináší velkou výzvu několika nejlepším barmanům od nás, aby získali titul nejlepší barman ČR a případně i šanci propracovat se do globálního kola. Mezi nimi nalezneme i usměvavého Michala Kováře z George Prime Steak v Platnéřské ulici v Praze. Restaurace, která si zakládá nejen na světové úrovni ingrediencí a přípravy steaků, ale i na kulinářských specialitách z ryb a darů moře, nabízí rovněž velmi zajímavou nabídku nápojů. Vedle špičkových kalifornských vín jsou to právě čerstvě připravované klasické koktejly ze zručných rukou Michala Kováře, který se už delší dobu připravuje na jedinečné barmanské klání. Dobře ví, že světovou soutěž barmanů není radno brát na lehkou váhu: „Soutěž je to opravdu náročná a záleží na každém, co předvede. Já se na to moc těším a doufám, že díky zkušenostem i svému originálnímu koktejlu budu mít šanci nejen na postup, ale i na vítězství.“

Soutěž nabízí vedle profesionálního mixologického klání i možnost ochutnat soutěžní koktejly komukoliv, kdo navštíví vybrané bary. U nás jich je vytipováno celkem šestnáct. Hosté George Prime Steak by tak od 10. března neměly promeškat tzv. Diageo World Class Days a ochutnat od Michala Kováře koktejly, s kterými chce právě on zaujmout a získat prestižní ocenění.

Výhodou pro všechny koktejly milovné návštěvníky barů je to, že drinky mohou být míchány jen z těch nejkvalitnějších surovin, každá slabší přísada totiž připravovaný nápoj znehodnocuje. A navíc si mohou pochutnat na výjimečných koktejlech, které barmani – soutěžící musí vymyslet podle zadání soutěže. Například v disciplíně „Red Carpet Trend“, mají barmani připravit koktejl inspirovaný světovou kinematografií.

Barman George Prime Steak Michal Kovář už prozradil, s čím vyrazí do boje: „Pro Diageo Reserve World Class Competition jsem vymyslel a namíchal koktejl Bacon Pipe.“ Kdo chce už teď okusit z jeho hbitých rukou klasické míchané drinky, anebo od 10. 3. něco zcela unikátního, nemá proč otálet. Stačí zajít do Platnéřské ulice 19 nedaleko Staroměstského náměstí.

Více z rubriky Bary

  • V Tretter’s baru teče šampaňské proudem

    Tretter’s bar je pražskou stálicí. Kdo si nedal drink v Tretter’s baru, jako by nebyl. Neuvěřitelná atmosféra newyorského baru třicátých let...

    Jan Pešek11.1.2022
  • Vyšperkujte silvestrovský repertoár drinků

    Nový rok se blíží mílovými kroky a s ním tak i plánování oslav a všeho, čím budou protkány. K tomu neodmyslitelně...

    Jan Pešek21.12.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
  • Ambasadoři na návštěvě

    Pražský BeBop bar na podzim přivítá hosty – a ne ledajaké. Ambasadoři prémiových značek destilátů zavítají do vyhlášeného distingovaného baru ve...

    Jan Pešek24.8.2021
  • Anglický bar Highney okouzlil hosty Špindlerova Mlýna

    Špindlerův Mlýn hlásí žhavou novinku. Gastronomickou scénu v létě posílil stylový anglický bar Highney umístěný ve zrekonstruovaném hotelu Soyka. Jen připomeňme,...

    Marek Zelený6.8.2021
  • Bar, který neexistuje představuje distanční menu

    Stále nekončící pandemie a s ní související omezení přiměly barmany známého brněnského Baru, který neexistuje vytvořit unikátní distanční koktejlové menu. Kazetový...

    Marek Zelený10.3.2021
  • Highney. Těšte se na Bar, který už existuje…

    Kouzelná pohlednice z krásné doby před sto lety. Nostalgická atmosféra, mahagonové stěny, působivý krb s otevřeným ohněm a praskajícím dřevem. Právě...

    Marek Zelený12.2.2021
  • Jedinečný MUMM POP-UP LOUNGE v centru Prahy

    Šampaňské MUMM otevřelo unikátní pop-up na nádherném Malém náměstí v Praze. V samém srdci historického centra s výhledem na kašnu z...

    Jan Pešek27.7.2020
  • Bar, který si rád hraje

    Kdo se bojí, nesmí do baru. A vůbec to nevadí, protože bar může přijít za ním. Respektive vám pošle své autorské...

    Jan Pešek15.6.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.