Sociální sítě
Nahoru

Kolekce Mykita + Maison Martin Margiela v Žilka Optik Studio

Spojení Mykita a Maison Martin Margiela přináší exkluzivní kolekci brýlí, která zaujme všechny milovníky designu a výjimečných brýlových obrouček a samozřejmě všechny fanoušky těchto předních designérských značek. V pražském Žilka Optik studiu budou dostupné už od 14 500 Kč.

Moritz Krüger, spoluzakladatel firmy Mykita, říká: „Designování obrouček z této kolekce je založeno na základním principu značky Mykita: vytvářet technická řešení, která jsou zároveň vrcholně estetická. Naší snahou je spojit kvalitní řemeslné zpracování s moderními technologiemi. V případě této kolekce jsme klasické brýlové tvary přepracovali do současného kontextu pomocí specializovaného technologie. Téma dekonstrukce je viditelné především v linii s názvem Dual. Brýle se rodí z jedné formy, kus je poté předělán a rozdělen do dvojic. Tato kolekce je výjimečná i tím, že podle nás zachycuje ducha dnešní doby. Je to zároveň historická, ale i futuristická.“

Martin Margiela doplňuje: „Od samého počátku tvorby kolekce jsme měli dvě hlavní myšlenky: přání pracovat s kovem a kyselinou octovou, z různých perspektiv. Pro kovové téma s názvem Essential jsme zvolili klasické tvary brýlí v kombinaci se zbrusu novou avantgardní technikou kompletního potažení obrouček, které změkčuje kovovou konstrukci a vytváří monoblok v barvě čočky. Díky nízké gramáži skel získávají brýle čistý, radikální vzhled. V linii Dual jsme zase použili vrstvení acetátu, které vytváří kontrastní barvy a vzory.“

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.