Sociální sítě
Nahoru

Victorinox v rukách britského designéra

V roce 2011, okupovala módní divize Victorinox během newyorského týdne módy titulky časopisů díky kolekci nazvané „REMADE IN SWITZERLAND“ vytvořenou brilantní návrhářem Christopher Raeburnem. Deky, spací pytle a padáky švýcarské armády byly recyklovány do podoby oblečení. Toto partnerství vedlo v roce 2013 ke jmenování Christopher Raeburna na pozici uměleckého ředitele divize Victorinox Fashion. Divize Victorinox Swiss Army se rozhodla vzdát této kolekci čest prostřednictvím limitované a číslované edice hodinek I.N.O.X., časomíry s mimořádnou odolností. Model vytvořený, aby odolal i nejtěžším výzvám, představuje protiklad k soudobým trendům díky své domnělé zastaralosti.

Limitovaná edice 250 hodinek disponuje koženým páskem vyrobeným ze starých cestovních vaků švýcarské armády z let 1911 až 1970. Vintage kůže proslulá mezi sběrateli pro své nesrovnatelné kvality, nabízí v tomto vydání zajímvé zbarvení kůže s krásnou patinou a navzdory svému věku, i nevídanou odolnost, jež může překročit i hranici 100 let. Z téže kůže byl k hodinkám vytvořen i odnímatelný ochranný nárazník, jehož výřez ve tvaru číselníku kopíruje obraysy lunety. Vzhledem k tomu, že každý pásek i nárazník pochází z jiného vaku nebo nábojnicového pásku, má každý z 250 kusů svou vlastní jedinečnou barvu a patinu. Další známkou jejich individuality je i číslování jednotlivých kusů.

Christopher Raeburn uvádí: „Jsem velmi hrdý, že moje práce pro módní divizi Victorinox nyní ovlivňuje i další odvětví této značky. Způsob, jakým Victorinox Swiss Army funguje, v rámci švýcarského hodinářského průmyslu, je z hlediska kvality a přidané hodnoty opravdu zajímavý. S modelem I.N.O.X., který vydrží i řadu 130 odolnostních testů, se jim podařilo dosáhnout něčeho neuvěřitelného. Mluvíme o něčem, co je velmi moderní, velmi dobře provedené a navržené do posledního detailu. Je to perfektní propojení s konceptem recyklace, která je i podstatou kolekce Remade. Z nového modelu jsem opravdu nadšený.“

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.