Sociální sítě
Nahoru

Kogo povolilo kravatu

Restaurace Kogo Havelská dospěla po dvaceti letech úspěšného provozu k nevšední proměně. V duchu svého kréda – přátelské atmosféry spojené se službami na profesionální úrovni – otevřela své brány i neformálnímu setkávání nejen nad dobrým jídlem. Ojedinělý podnik se skvělou kuchyní přivítal své první hosty už v roce 1995. Od té doby se stal synonymem pro neopakovatelnou chuť originální kuchyně a dobré vztahy se zákazníky. Přátelská domácí atmosféra také zrodila novou podobu restaurace. Dvacáté narozeniny v Kogo Havelská s sebou přinesly nový, méně formální koncept příjemného místa k setkávání. V restauraci, která leží uprostřed cesty z Václavského na Staroměstské náměstí, tak naleznete dva hlavní prostory. V menší levé části se nachází Kogo restaurant, který se zaměřuje na prvotřídní italskou kuchyni se specializací na mořské ryby. Čerstvost je zásadou, a tu ještě na vyšší úroveň vyzdvihují suroviny dovážené přímo z Itálie, sezónní ingredience nebo místní domácí těstoviny. V druhé části můžete nově navštívit Bistro & Bar, kde si více pochutnáte na kvalitním masu a seafood. To ovšem není pro Kogo novinka. To, co vás překvapí, je zde nové pojetí příjemného místa k setkávání, tedy možnost zajít třeba pouze na drink. A ne ledajaký! V nabídce jsou skvělé koktejly a rozsáhlá škála kvalitních vín. Při milém posezení s vynikajícím nápojem pak může přijít chuť i na něco menšího a rychlého k zakousnutí, a i to není problém. Objednejte si třeba jen malý tapas nebo něco jiného pouze na chuť. Design vnitřního vybavení restaurace ctí historický původ místa, a přece navozuje moderními materiály a jednoduchými tvary hřejivou atmosféru, kterou doplňují teplé odstíny barev. Jde o skutečně netradiční spojení starého a nového, v němž vyniká nový lehce industriální design. Jemná podkresová hudba doslova vyzívá k uvolnění, dává ale také šanci k rozhovorům, při kterých není třeba zvyšovat hlas, a přesto vás vaše společnost dobře uslyší. Klid, který interiér navozuje, ještě umocňuje otevřená kuchyně s unikátním španělským Josper charcoal grilem. Tento uzavřený gril dokáže jedinečným způsobem a rychleji propéct maso, aniž by jej vysušil anebo i jen trochu připálil. Zdejší fantastické steaky jsou toho jasným a velmi chutným důkazem. Mistrovský přístup kuchařů ke každému z připravovaných jídel je běžným standardem, jenž je vystavěn na zásadách zdravé stravy s vynikající chutí. Zaujetí pro kvalitní ingredience je znát z celého originálního menu, v němž nechybí ani grilovaná chobotnice. Budete však rovněž hýčkáni nabídkou domácího chleba nebo zákusků z vlastní cukrárny. Zdá se vám že se Kogo v Havelské ulici hodí jen jako skvělé místo pro večerní příjemné posezení? Pak budete možná zaskočeni místním Kogo Express menu. Je to rychlé obědové menu, nabízené od pondělí do pátku, jehož aktuální znění naleznete vždy na Facebooku restaurace. Složeno je vždy z jedné polévky nebo předkrmu a dvou hlavních chodů. Cena se pohybuje v rozmezí 150–250 Kč. Kogo Express menu vás přesvědčí, že už není třeba hledat kompromis mezi spěšným obědem, vybranou chutí a příjemným prostředím. Posuďte sami, co byste si vybrali například z této nabídky: Crostini alla veneziana (italské topinky se směsí z kuřecích jater) – předkrm, dále buď Jehněčí ragú podávané s polentou, nebo Cannelloni zapečené se špenátem. Všechna jídla si pochopitelně také můžete nechat zabalit s sebou. Kogo v Havelské ulici se zkrátka otevřelo pro všechny milovníky dobrého jídla, chutných nápojů a sympatického prostředí, a to kdykoli přes den i večer. Vždy budete uvítáni milou obsluhou, u níž jistě oceníte týmovou souhru, která rovněž přispívá ke skvělé zdejší atmosféře. A pokud se rozhodnete uspořádat malou párty, pracovní event nebo večírek, i to je po předchozí domluvě možné. V Kogo Havelská vás vždy rádi přivítají.

Více z rubriky Gastro

  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • Absolut Movement oslavuje diverzitu a soudržnost

    Absolut je právem řazen mezi nejkvalitnější výrobce vodky na světě. Prémiový alkohol, u jehož vzniku stál v roce 1879 „vodkový král“...

    Marek Zelený15.12.2020
  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.