Restaurace Kogo Havelská dospěla po dvaceti letech úspěšného provozu k nevšední proměně. V duchu svého kréda – přátelské atmosféry spojené se službami na profesionální úrovni – otevřela své brány i neformálnímu setkávání nejen nad dobrým jídlem. Ojedinělý podnik se skvělou kuchyní přivítal své první hosty už v roce 1995. Od té doby se stal synonymem pro neopakovatelnou chuť originální kuchyně a dobré vztahy se zákazníky. Přátelská domácí atmosféra také zrodila novou podobu restaurace. Dvacáté narozeniny v Kogo Havelská s sebou přinesly nový, méně formální koncept příjemného místa k setkávání. V restauraci, která leží uprostřed cesty z Václavského na Staroměstské náměstí, tak naleznete dva hlavní prostory. V menší levé části se nachází Kogo restaurant, který se zaměřuje na prvotřídní italskou kuchyni se specializací na mořské ryby. Čerstvost je zásadou, a tu ještě na vyšší úroveň vyzdvihují suroviny dovážené přímo z Itálie, sezónní ingredience nebo místní domácí těstoviny. V druhé části můžete nově navštívit Bistro & Bar, kde si více pochutnáte na kvalitním masu a seafood. To ovšem není pro Kogo novinka. To, co vás překvapí, je zde nové pojetí příjemného místa k setkávání, tedy možnost zajít třeba pouze na drink. A ne ledajaký! V nabídce jsou skvělé koktejly a rozsáhlá škála kvalitních vín. Při milém posezení s vynikajícím nápojem pak může přijít chuť i na něco menšího a rychlého k zakousnutí, a i to není problém. Objednejte si třeba jen malý tapas nebo něco jiného pouze na chuť. Design vnitřního vybavení restaurace ctí historický původ místa, a přece navozuje moderními materiály a jednoduchými tvary hřejivou atmosféru, kterou doplňují teplé odstíny barev. Jde o skutečně netradiční spojení starého a nového, v němž vyniká nový lehce industriální design. Jemná podkresová hudba doslova vyzívá k uvolnění, dává ale také šanci k rozhovorům, při kterých není třeba zvyšovat hlas, a přesto vás vaše společnost dobře uslyší. Klid, který interiér navozuje, ještě umocňuje otevřená kuchyně s unikátním španělským Josper charcoal grilem. Tento uzavřený gril dokáže jedinečným způsobem a rychleji propéct maso, aniž by jej vysušil anebo i jen trochu připálil. Zdejší fantastické steaky jsou toho jasným a velmi chutným důkazem. Mistrovský přístup kuchařů ke každému z připravovaných jídel je běžným standardem, jenž je vystavěn na zásadách zdravé stravy s vynikající chutí. Zaujetí pro kvalitní ingredience je znát z celého originálního menu, v němž nechybí ani grilovaná chobotnice. Budete však rovněž hýčkáni nabídkou domácího chleba nebo zákusků z vlastní cukrárny. Zdá se vám že se Kogo v Havelské ulici hodí jen jako skvělé místo pro večerní příjemné posezení? Pak budete možná zaskočeni místním Kogo Express menu. Je to rychlé obědové menu, nabízené od pondělí do pátku, jehož aktuální znění naleznete vždy na Facebooku restaurace. Složeno je vždy z jedné polévky nebo předkrmu a dvou hlavních chodů. Cena se pohybuje v rozmezí 150–250 Kč. Kogo Express menu vás přesvědčí, že už není třeba hledat kompromis mezi spěšným obědem, vybranou chutí a příjemným prostředím. Posuďte sami, co byste si vybrali například z této nabídky: Crostini alla veneziana (italské topinky se směsí z kuřecích jater) – předkrm, dále buď Jehněčí ragú podávané s polentou, nebo Cannelloni zapečené se špenátem. Všechna jídla si pochopitelně také můžete nechat zabalit s sebou. Kogo v Havelské ulici se zkrátka otevřelo pro všechny milovníky dobrého jídla, chutných nápojů a sympatického prostředí, a to kdykoli přes den i večer. Vždy budete uvítáni milou obsluhou, u níž jistě oceníte týmovou souhru, která rovněž přispívá ke skvělé zdejší atmosféře. A pokud se rozhodnete uspořádat malou párty, pracovní event nebo večírek, i to je po předchozí domluvě možné. V Kogo Havelská vás vždy rádi přivítají.
Více z rubriky Gastro
-
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024 -
Mečoun a Ústřice v PRU58
Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...
8.4.2024 -
Království chřestu v Hliněné baště
Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...
7.4.2024 -
Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21
Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...
4.4.2024