Sociální sítě
Nahoru

Výjimečné hodinky Arceau Pocket Vagues et Coquillages

Příběh výjimečných hodinek často v případě módního domu Hermès začíná jejich designem. Motiv nazvaný Vagues et Coquillages (vlny a lastury) si Pierre Marie původně vysnil pro osušku. Nyní se stává základem zcela nové formy pojetí zlata a oživuje pouzdro kapesních hodinek. Model Arceau Pocket Vagues et Coquillages vznikl ve třech jedinečných kusech. Dva z nich jsou vyrobeny z bílého zlata – mají buďto smaltový střed Grand Feu nebo ciferník v pruské modři, třetí je pak zhotoven ze zlata růžového a smaltový číselník je tónovaný do podoby jestřábího oka. Tyto výjimečné výtvory jsou vyjádřením zcela ojedinělého nadání mistrů rytců, kteří udržují při životě dávné umění. Kouzlo pouzdra, které zdobí nádherná krajka z vln a lastur, vychází z okamžiku, kdy řemeslník začíná svou pečlivou ryteckou práci na předpřipraveném zlatém plátu. Mezi nástroje, které při této práci využívá, patří jak tradiční náčiní jako rýtko nebo rytecké kladívko, tak dokonale vytrénované ruce. Neúnavným jemným opracováváním nespočtu drobných linií vytváří řemeslník drobné a vzájemné provázané tvary písmene V, které připomínají úchvatnou výšivku zlatou nití.

Když se ryté pouzdro Arceau Pocket Vagues et Coquillages otevře, objeví se číselník představující další umění řemeslné práce, která se v módním domě Hermès těší velké úctě. Specifickou barvu získal každý z číselníků sérií vypalování v peci, vyhřáté na více než 800°C. Každý ze tří kusů je tak skutečným unikátem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.