Sociální sítě
Nahoru

Retro a nádech luxusu v jednom

Toužíte po interiéru, který se vám jen tak neokouká? Vraťte se v čase k tomu, co fungovalo u předchozí generace a osvěžte váš domov nábytkem a kuchyňskými spotřebiči z let minulých v novodobém provedení. I přesto, že ve vás slovo retro vyvolává pocity usedlosti a zastaralosti, tak ve spojení s moderními prvky, získá vaše domácnost úplně jiný rozměr. Retro stále letí

Retro slaví velký návrat a naleznete ho téměř ve všech odvětvích od nábytku až po módu. Možností, jak oživit interiér v tomto duchu, je několik. Buď investujete do klasických ikonických kousků, vydáte se hledat do bazarů, na bleší trhy nebo na půdu, či využijte široké nabídky obchodů, jejichž sortiment je inspirovaný retro obdobím. Retro éra sází na výrazné vzory a tvary. Může se jednat o kuchyňské spotřebiče, zaoblená křesílka či hranaté konferenční stolky. Minimalismus se v nábytku kombinuje s nepřehlédnutelnými hravými barvami. Pokud chcete mít váš domov pouze v nádechu retra, zvolte retro kuchyňské spotřebiče či doplňky, které dodají kuchyni krásný vzhled. Rozhodně se ale vyvaruje přílišnému kombinování vzorů a barev dohromady. Tím byste docílili pouze nevkusného a nesourodého překombinování.

Spotřebiče snoubící luxus a retro design

Spojení luxusu, designu a retro stylu opravdu existuje. Důkazem toho jsou spotřebiče značky Kitchen Aid. Její návrháři dbají na zachování původního vzhledu svých spotřebičů při současném využití nejmodernějších technologií. Výsledkem jsou luxusní retro spotřebiče, které nejenže skvěle plní svou funkci, ale stanou se také stylovým doplňkem každého interiéru. Krásným příkladem je kuchyňský robot dostupný s cenovkou 18 990 Kč v síti Euronics nebo rychlovarná konvice nabízený za 6190 Kč na Kasa.cz.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.