Sociální sítě
Nahoru

Mystická vůně Guerlain My Exclusive

Nová vůně od Guerlain rozhodně nezůstane bez povšimnutí. Je neuchopitelná a bez hranic, jedině flakón jako by ji dokázal na chvíli udržet. Vypráví magický příběh a je prosycena svobodou – ducha svobody propůjčuje i svým majitelkám, ženám které dokážou ocenit její proměnlivý charakter. Je součástí kolekce The Exclusives, která je k dostání pouze na omezeném počtu pečlivě vybraných míst. Unikátní je i její název – žádný totiž nemá. Protože každá žena si vychutnává smyslný vztah se svým parfémem, můžete si novou vůni pojmenovat podle vlastních preferencí. Je jen na Vás, jestli se Váš nový parfém bude jmenovat třeba My Darling, My Love či zda do jeho názvu doplníte jméno svého partnera. Chvíli si budete lámat hlavu s tím, co vyobrazuje. Jsou to snad křídla vážky nebo pánský motýlek? Ano je to motýlek – podívejme se nyní na skrytou symboliku. Tato vůně nás totiž neoslní jen svobodomyslným duchem, ale i zajímavým historickým odkazem. Flakón s třpytivě platinovým leskem a jemným stříbrným lemováním upomíná na jednoho z předchůdců – parfém Coque d´or z roku 1937. Tuto vůni vytvořil Jacques Guerlain jako poctu Sergeji Diaghilevovi, zakladateli ruského baletu. Podoba flakónu vyvolává množství různých obrazů, jako je záplava pánských motýlků při gala představení či baletní piškoty.

Tento parfém pracuje nejen s historickým odkazem uznávané legendy, ale je opředen i svou vlastní neodolatelnou aurou. Jeho tvůrci se nechali lehce inspirovat pánským šatníkem. Je jako něžné pohlazení s nádechem levandule. Zahalí nás celým svým spektrem a svůdně se dotkne rtů nečekaným karamelovým tónem. Neodolatelná levandule se spojuje s něžným akcentem vzácného santalového dřeva, který dlouho přetrvává. Pak akord karamelu překvapí chuťové pohárky: neodolatelnou kombinací karamelu, kumarinu a vanilky. Lehce se mihne vůně mandarinek a kosatců. Poté jako by se čas zastavil a vše se zklidnilo. Přichází moment hlubokého ticha, kde si v pozadí pohrává tón pižma…

Vůně je v prodeji od června 2015 v pražském L´Institut Guerlain v Dlouhé ulici 704 za 4 990 Kč.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.