Nový šéfkuchař restaurace hotelu Kašperk v Kašperských Horách Marcel Onder je ve svých jedenačtyřiceti letech zkušeným profesionálem s patnáctiletou praxí v renomovaných zahraničních podnicích. Rodák ze Sušice se vyučil řezníkem a následně kuchařem, absolvoval řadu odborných kurzů: v letech 2008–09 dvakrát prestižní kurz CIA (Culinary Institute of America), v letech 2011–12 kurzy asian food v Bangkoku a Saigonu a také kurz jihoamerické kuchyně v Buenos Aires. Před nástupem na post šéfa kuchyně restaurace Kašperk Marcel Onder pracoval ve Velké Británii, v hotelu Carrigaline Court **** hotel and leisure centre (head-chef), profesní zkušenosti sbíral také v restauracích Cornstore Cork (sous-chef), Barrys of Douglas (sous-chef), Granvills bar seafood steak restaurant (sous-chef) a Withe Horse Inn (chef de partie a posléze executive chef). S Onderovým příchodem dostává kuchyně restaurace Kašperk mezinárodní ráz. „Podstatné pro mě je, uvařit hostům to nejlepší, klidně z různých koutů světa a v rámci možností k tomu použít lokální suroviny od místních dodavatelů. Podpoříme místní obchodníky, u nichž máme zaručenu kvalitu produktů, ale nebudeme omezovat kuchyni naší restaurace na regionální receptury. Navíc, žádná typická šumavská kuchyně vlastně neexistuje, je to spíše souhrn několika fungujících receptů. Lidé tady prostě historicky jedli, co tu bylo,“ shrnuje Marcel Onder. Hosté restaurace Kašperk budou nově vybírat z obědového menu a večerního menu, obě se budou měnit přibližně jednou za dva měsíce s ohledem na příchod jednotlivých surovin na trh. Lehčí a „rychlejší“ obědové menu doplní každý den jedna česká klasika. Nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový Hotel Kašperk patří k nepřehlédnutelným dominantám náměstí v Kašperských Horách, městečku uprostřed šumavských kopců, v sousedství strážního hradu Kašperk. K dispozici je 24 luxusních pokojů a wellness centrum s jedním z největších hotelových plaveckých bazénů v České republice. Hotel Kašperk poskytuje skvělé zázemí pro poznávání krás a tajů Šumavy.