Sociální sítě
Nahoru

RESTAURACE SAN CARLO JIŽ PODRUHÉ V PRAZE

Krátce po otevření restaurace San Carlo v Dittrichově ulici v blízkosti Tančícího domu jsme se dočkali dalšího přírůstku na Malé Straně v Nosticově ulici. IMG_0126„Koncept tradiční italské restaurace, která nabízí pravou neapolskou pizzu, se ukázal jako mimořádně úspěšný již během prvních měsíců. Díky vzrůstající poptávce, nejenom ze strany turistů, ale také lokálních milovníků originální italské kuchyně, jsme se rozhodli pro otevření druhé restaurace San Carlo“, uvádí generální ředitel Alchymist Luxury Group Andoni Dentici. IMG_0354_panoramaRestaurace je situována v klidné ulici s typickou malostranskou atmosférou a pyšní se pohádkovou zahrádkou, jež je skryta veřejnosti za starobylou zdí, pod zelení vzrostlých stromů. IMG_0106I zde vládne italský mistr pizzař Antonio de Filippo. IMG_0266Tajemství úspěchu pravé neapolské pizzy spočívá v původní italské receptůře a čerstvosti surovin. V Neapoli je pizza pokládaná za vášeň a umění a k jejímu stvoření jsou dána jasná pravidla. IMG_0281Základem jdou čerstvé ingredience a příprava v kamenné peci, ve které by se měla pizza péct pod 400 stupni Celsia. IMG_0445_panoramaNeapol je jedno z nejkrásnějších měst v Itálii a to hlavně díky své skvostné architektuře. Ne každý však ví, že i pizza pochází z tohoto středomořského města. Neapolská pizza je výjimečná svou chuťovou barevností a zároveň jednoduchostí, neboť její základ tvoří rajčata a sýr Mozzarella. Tuto pochoutku si oblíbili lidé po celém světě. Snad pro její vláčné těsto, které na sobě nese směs sladkoslané chuti, rajčat, sýru a olivového oleje. To vše orámováno zlatavě křupavým okrajem. IMG_0227_panorama www.alchymisthotel.com

 

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.