Sociální sítě
Nahoru

FOOD PARADISE: OKÉNKO DO SVĚTA TRADIČNÍ ITALSKÉ GASTRONOMIE

Jestli patříte k ctitelům dobrého jídla a pití, jistě vám neušlo, že výběr potravinářského sortimentu v České republice není pořád dostatečný. Zejména se to týká surovin cizích národních kuchyní, které ve své tradiční a poctivé formě jsou na českém trhu těžko k dostání. Je to dáno zejména tím, že valná část zdejších obchodníků si usmyslela, že českého zákazníka kvalita potravin nezajímá, že prý jde jen po ceně. Což je do jisté míry pravda, vztaženo na celek populace, ale v důsledku toho trpí ti, kdož to takto nevidí a dávají přednost kvalitě. Je tedy velmi pozitivní, když se v této situaci najdou odvážní lidé, kteří se rozhodnou jít proti mainstreamovému proudu a svoji obchodní taktiku naopak založí primárně na kvalitě, tradici a poctivosti. A to je příklad lidí, kteří stojí za novým českým e-shopem Food Paradise.

300DPI 01_lavorazione

Ač lidé z Food Paradise rádi říkávají, „jsme teprve na začátku cesty“, tak už dnes lze říci, že si Food Paradise zaslouží respekt za odvážnou obchodní strategii, která českému zákazníkovi otevírá okénko přístupu k poctivé a tradiční italské gastronomii, na kterou se Food Paradise zaměřují zejména. Oni samotní svůj přístup glosují větou: „Naším cílem je přesvědčit co největší počet lidí o tom, že ze všech věcí, které si můžeme koupit, je právě jídlo to nejdůležitější, protože prochází naším tělem“.

3

Firma Food Paradise je dítkem nadšených gurmánů se „srdcařským“ vztahem k Itálii, kteří milují kvalitní jídlo a pití – a rozhodli se udělat ze svého koníčka svou novou obživu. A proto založili e-shop https://www.foodparadise.cz/. Toto jejich „srdcařství“ je krásně patrné na sortimentu e-shopu, který je opravdu pečlivě a promyšleně sestavený a nabízí to nejlepší z jednotlivých regionů. V této chvíli už e-shop odebírá zboží od několika desítek špičkových dodavatelů, mezi něž patří například Niasca Portofino, Matteo Correggia, Sommariva, Antica Torroneria Piemontese, Ca del Baio, Vicente Marino, Kazzen, Vigne Matte, Acqualagna Tartufi, Rivalta, Villa Canestrari a další. Velkou část dodavatelů tvoří malé rodinné manufaktury, jejichž know how je v rodině dlouhodobě předáváno z generace na generaci. A všichni z dodavatelů jsou nositeli dlouhé a ničím nepřerušené tradice. Historie mnohých výrobců je až neuvěřitelně dlouhá a zajímavá – příběhy některých z nich si můžete pročíst na webu e-shopu.

09 A. Balsamico/2

Jak už bylo naznačeno, z nabídky Food Paradise je na první pohled patrná poctivá snaha o pečlivé sestavení sortimentu tak, aby zákazníkovi nabídl pokud možno vše, co je pro italskou gastronomii typické, a zároveň, aby zákazník v něm mohl naleznout i mnoho unikátních regionálních specialit. A celiaci budou ohromeni bohatým výběrem chutných bezlepkových potravin. Sympatická na Food Paradise je i jejich snaha prokázat, že kvalita potravin nemusí být vždy nezbytně vykoupena horentní cenou.

Kompletní sortiment si samozřejmě můžete prohlédnout přímo na webu e-shopu, proto není důvod v tomto článku zacházet do všech detailů. Co bychom si ale zde mohli rovnou říci?

comunicazione_bg

Stojí za to upozornit na jejich široký, vyvážený a odborně vybraný sortiment kvalitních italských vín. Zaujmout by mohlo například červené víno Barolo D.O.C.G. Riserva Bricco Voghera 2007, které se vyrábí pouze jednou za 6 let z odrůdy hroznů Nebbiolo (průměrný věk vinné révy: 75 let, jižní strana vinice Serralunga d´Alba, 360 m n.m).

Když se řekne „Itálie“, tak si mnoho lidí hned vybaví italské těstoviny. A právě výběr rozličných druhů těstovin (včetně bezlepkových), ale také rýže, je další věc, která stojí za zmínku. Vypíchnout z nich jen jeden druh je těžké, ale je jisté, že chuťové pohárky vám bezpochyby nečekaně příjemně podráždí vynikající těstoviny Strangozzi s lanýžem a třeba rýže Carnaroli vám ideálně poslouží pro přípravu pravého italského rizota. Podobné platí i o obsáhlém výběru olivových olejů z nejkvalitnějších italských oliv (vyráběny pouze mechanickým lisováním za studena). Sortiment olejů je dále doplněn o netradiční ochucené oleje a o neolivové oleje (např. olej z mandlí). Na širokou škálu prodejních produktů narazíte i při zkoumání nabídky octů, ať se už jedná o vinný ocet, balsamico, ochucené octy či jablečné octy. A samozřejmě v sortimentu e-shopu jsou i různé druhy soli a spousta druhů koření.

300DPI tutti-NIASCA

A když už zde byla řeč o přílohách, tak se na to hodí přímo navázat zmínkou o velkém výběru tradičních pest a masových a rajčatových omáček, které můžete najít na webu e-shopu. Příznivce ryb jistě také potěší sortiment výborně konzervovaných ryb a mořských plodů, včetně opravdu lahodných tuňáků. Nabídka konzervovaných produktů je však ještě daleko širší, najdete v ní třeba: různě zpracovaná rajčata, nakládané kapary, lanýže a olivy… atd. A také veliký výběr marmelád a džemů té nejvyšší kvality.

Antica Torroneria Piemontese_300DPI 2013_p48_02_cioccolato_gianduja

Také nesmíme zapomenout na rozsáhlou a perfektně vybranou nabídku tradičních italských sladkostí a tradičního italského slaného pečiva. Tyto gastronomické fenomény by si určitě zasloužily více prostoru pro komentář, než kolik umožňuje tento článek. Byl by ale hřích zde nezmínit alespoň kultovní hedvábně hladkou čokoládu Gianduja či unikátní křupavé tyčky Grissini, jež jsou vyráběny ze středověké pšenice Kamut Khorasan, která se vyznačuje vysokým obsahem vitaminů, minerálů a bílkovin.

Za hřích by šlo považovat i to, že zde nebyla zmíněna celá řada výtečných pochutin a surovin ze sortimentu Food Paradise (např. zajímavá nabídka exkluzívních káv a čajů), ale opravdu nejde v tomto článku obsáhnout vše, co stojí za nákup. Vlastně by to bylo zbytečné, když si každý sám může prohlédnout kompletní nabídku na webu e-shopu. A na jejich firemním facebookovém profilu si můžete pročíst tipy na recepty z prodávaných surovin a polotovarů.

Na závěr se sluší doplnit, že Food Paradise doručuje zboží po celé ČR (Česká pošta, DPD), umožňuje osobní odběr a v Praze provádí i osobní rozvoz. Viz: dopravní a platební možnosti

1

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.