Sociální sítě
Nahoru

Josef Tóth, šéfkuchař steakového nebe Máneska, láká na hovězí

Při gurmánských toulkách Prahou se portál iLuxus opětovně zastavil ve vyhlášené steakové restauraci Máneska, aby zde naplánoval další hodinářské setkání. Při této příležitosti se navíc naskytla možnost popovídat si s Josefem Tóthem, který se stará o to, aby hosté odcházeli vždy spokojení a obohaceni gurmánským zážitkem.

Maneska-34Proč  jsem šéfkuchařem právě v Mánesce?

V roce 2006 jsem nastoupil jako kuchař do tehdejší restaurace Ambiente Living restaurant, kde je dnes současná Máneska. Právě Ambiente, konkrétně Vlastovi Jirošovi Lacinovi , vděčím za to, kde jsem dnes. Kuchařina pro mě byla jenom obyčejná práce. Až tady jsem si uvědomil, že není kuchař jako kuchař, neboť na rozdíl od předešlých zaměstnání se zde vařilo vše ze základních surovin a ne z kupovaných polotovarů. Věci jako poctivý vývar či domácí majonéza byly samozřejmostí. Byla to těžká práce a dřina, na druhou stranu obohacena o různá školení. Stejně jako je důležitý základ u vývaru, je pro mě důležitý tento základ pro práci, ze kterého čerpám dodnes. Z toho vyplývá, že  jsem si z této restaurace vytvořil srdcovou záležitost.

Od té doby se ale hodně změnilo, ne?

Ano… V roce 2011 se majitelé restaurace rozhodli pro nový koncept, který v prostorách ,,Mánesky“ nebyl možný realizovat. Celá restaurace včetně většiny zaměstnanců se přesunula do prostor dnešního Čestru. Naštěstí pro Mánesku jsem nebyl jediný, komu přirostla k srdci. Bývalý dlouholetý manažer Living Restaurant, Zbyněk Skalický, který v té době jako manažer spolu s ostatními bojoval o Michelinskou hvězdu v La Degustation Boheme Bourgeoise, se rozhodl nenechat být Mánesku pouhou historií. Když jsem se tuto informaci dozvěděl, s ujištěním, že se bude pokračovat ve stejném duchu, rozhodl jsem se také vrátit. Prošel jsem si všechny posty a postupně se během roku vypracoval na pozici šéfkuchaře. V Mánesce jsem tedy od jejího otevření až doposud.

IMG_2625dsCo bych doporučil z našeho jídelního lístku?

Jelikož je naše restaurace především o mase, a její vlajkovou lodí je hovězí, prvořadě bych doporučil jakýkoliv steak, jelikož známe tajemství jeho přípravy, které začíná již od výběru masa a přebrání od dodavatele.

V čem je naše kuchyně jiná?

Jednou z našich hlavních předností je flexibilita, neboť jsme schopni vyjít vstříc hostům s jejich speciálními přáními, které standardně nejsou v jídelním lístku. Bereme v potaz každou zpětnou vazbu a následně na ni reagujeme a pracujeme s ní.

Maneska-35Jaké trendy následujeme?

Naší prioritou je hlavně kvalitní domácí kuchyně a čerstvé suroviny.

Na co se můžete těšit?

Můžete se těšit na nově vkládaný flexibilní jídelní lístek, ve kterém Vás budeme překvapovat pestrostí jídel, ať už ochutnávkami z různých druhů světových kuchyní, nebo tématicky zaměřených pokrmů.

Více z rubriky Gastro

  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
  • Poklad ze španělské La Riojy

    Španělská vína jsou symbolem dovolené, malebného západu slunce se skleničkou v ruce u stolu přetékajícího tapas. Kdo nezažil, jen těžko pochopí....

    Marek Zelený17.11.2020
  • Diplomático potěší vánočním setem

    „Existují jen dva druhy lidí – ti, kteří milují rum Diplomático, a ti, kteří ho ještě neochutnali,“ říká s úsměvem Tito...

    Jan Pešek13.11.2020
  • Unikátní láhve prémiového alkoholu šité na míru

    Láhev prémiového alkoholu jako dárek je většinou sázkou na jistotu, která vždy potěší obdarovaného. K tomu, aby se z ní stal...

    Jan Pešek12.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.