Nově otevřený bar PROLOG si vás doslova omotá okolo prstu. Dokáže to nejen přístupem místních barmanů, kteří se vám stanou přáteli, co rozumí vaší duši, chutím i náladám, ale také jedinečným interiérem a lahodným menu plným výjimečných drinků a luxusních pokrmů. Není náhodou, že bar PROLOG získal podnázev The Exceptional Cocktail Bar – je to výjimečné místo (nejen) pro výjimečné okamžiky.
V roce 1907 provedl americký lékař Duncan MacDougall výzkum na šesti svých pacientech, kteří byli v kritickém stavu. Vážil jejich tělo v době těsně před smrtí, a pak ihned po úmrtí. V publikovaných výsledcích uvedl, že pacienti přesně v okamžiku smrti ztratili na váze v průměru 21 gramů. Tento kuriózní jev se někdy vysvětluje jako důkaz o existenci lidské duše, na kterou se v dnešní uspěchané době počátku 21. století zapomíná. A proto je naší alfou a omegou důraz na duši a na člověka. Přichází nový fenomén a nová éra čísla 21 a jeho Velký Třesk.
Bar PROLOG hodlá vaši duši rozmazlovat, a to ve všech směrech. Koktejly jsou namíchané z netradičních a leckdy exkluzivních ingrediencí, jídlo je složené pouze z nejkvalitnějších surovin a nabídka vín je pečlivě sestavena tak, aby výrazně převyšovala standard i těch nejlepších podniků, které jste doteď měli příležitost poznat.
Interiér baru, kterému dominuje kůže, mosaz a dřevo, navrhl architekt Ing. Jiří Hanzlík. „Prolog je inspirován bary z třicátých let minulého století. Pro tento styl Art Deco je charakteristické využití kvalitních materiálů a jejich náročné zpracováni v jednoduchých liniích. Pro dosažení správné atmosféry je důležitá práce se světlem,“ vysvětlil k jeho pojetí.
PROLOG vnáší do pražského Smíchova atmosféru amerického baru z doby prohibice minulého století, kdy právě bar byl místem odpočinku, relaxace a často i návštěvníkovým druhým domovem. Z toho také vycházel majitel baru Tomáš Hron, který by byl rád, aby se bar PROLOG zařadil mezi oblíbená místa v Praze: „Rádi bychom vytvořili pro naše hosty místo, kde by se cítili výjimečně, a to ve všech ohledech. Ať už se jedná o komfort prostředí, atmosféru nebo obsluhu.“ I proto si slavnostní otevření baru nenechala ujít topmodelka Pavlína Němcová, která se stala pomyslnou kmotrou baru a společně s místními barmany namíchala oficiálně první drink, kterým byl zvolen nápoj Isla de Muerta.
V PROLOGU najdete nabídku exkluzivních destilátů, například nový ročník rumu Diplomatico Vintage 2001, který bude v průběhu prosince možné v Praze ochutnat pouze zde. Za zmínku stojí ale i 21 signaturních koktejlů, které jsou originálním počinem z dílny místních barmanů. Každý z nich je něčím výjimečný – některé obsahují jedlé zlato, při jiných můžete zažít kouřovou show, jiný vás příjemně nažhaví svou pikantností a možností vychutnat si jej přímo ze schránky bretaňské ústřice.
Dobré pití v baru PROLOG jde ruku v ruce s moderní mezinárodní kuchyní. Na menu nechybí kaviár, ústřice nebo terinka z foie gras, které jsou lahodným předkrmem před specialitami, jako například jehněčí hřbet s bramborovou gratinkou nebo hovězí burger s plátkem zlata a domácími hranolky. Kuchyně navíc nezavírá před půlnocí, jako v řadě jiných barů – všechny tyto dobroty si můžete objednat klidně i ve dvě hodiny ráno. Obsluha baru PROLOG je tu vždy pouze a jen pro vás. Najdete si na sebe a svou duši čas?