Sociální sítě
Nahoru

Nově otevřený bar PROLOG rozmazlí vaši duši

Nově otevřený bar PROLOG si vás doslova omotá okolo prstu. Dokáže to nejen přístupem místních barmanů, kteří se vám stanou přáteli, co rozumí vaší duši, chutím i náladám, ale také jedinečným interiérem a lahodným menu plným výjimečných drinků a luxusních pokrmů. Není náhodou, že bar PROLOG získal podnázev The Exceptional Cocktail Bar – je to výjimečné místo (nejen) pro výjimečné okamžiky.

Prolog - bar 6V roce 1907 provedl americký lékař Duncan MacDougall výzkum na šesti svých pacientech, kteří byli v kritickém stavu. Vážil jejich tělo v době těsně před smrtí, a pak ihned po úmrtí. V publikovaných výsledcích uvedl, že pacienti přesně v okamžiku smrti ztratili na váze v průměru 21 gramů. Tento kuriózní jev se někdy vysvětluje jako důkaz o existenci lidské duše, na kterou se v dnešní uspěchané době počátku 21. století zapomíná. A proto je naší alfou a omegou důraz na duši a na člověka. Přichází nový fenomén a nová éra čísla 21 a jeho Velký Třesk.

Prolog - interier - 01Bar PROLOG hodlá vaši duši rozmazlovat, a to ve všech směrech. Koktejly jsou namíchané z  netradičních a leckdy exkluzivních ingrediencí, jídlo je složené pouze z nejkvalitnějších surovin a nabídka vín je pečlivě sestavena tak, aby výrazně převyšovala standard i těch nejlepších podniků, které jste doteď měli příležitost poznat.

Prolog - interier - 06Interiér baru, kterému dominuje kůže, mosaz a dřevo, navrhl architekt Ing. Jiří Hanzlík. „Prolog je inspirován bary z třicátých let minulého století. Pro tento styl Art Deco je charakteristické využití kvalitních materiálů a jejich náročné zpracováni v jednoduchých liniích. Pro dosažení správné atmosféry je důležitá  práce se světlem,“ vysvětlil k jeho pojetí.

Prolog - Lazy Tracy 2PROLOG vnáší do pražského Smíchova atmosféru amerického baru z doby prohibice minulého století, kdy právě bar byl místem odpočinku, relaxace a často i návštěvníkovým druhým domovem. Z toho také vycházel majitel baru Tomáš Hron, který by byl rád, aby se bar PROLOG zařadil mezi oblíbená místa v Praze: „Rádi bychom vytvořili pro naše hosty místo, kde by se cítili výjimečně, a to ve všech ohledech. Ať už se jedná o komfort prostředí, atmosféru nebo obsluhu.“ I proto si slavnostní otevření baru nenechala ujít topmodelka Pavlína Němcová, která se stala pomyslnou kmotrou baru a společně s místními barmany namíchala oficiálně první drink, kterým byl zvolen nápoj Isla de Muerta.

Prolog - nabídka 1V PROLOGU najdete nabídku exkluzivních destilátů, například nový ročník rumu Diplomatico Vintage 2001, který bude v průběhu prosince možné v Praze ochutnat pouze zde. Za zmínku stojí ale i 21 signaturních koktejlů, které jsou originálním počinem z dílny místních barmanů. Každý z nich je něčím výjimečný – některé obsahují jedlé zlato, při jiných můžete zažít kouřovou show, jiný vás příjemně nažhaví svou pikantností a možností vychutnat si jej přímo ze schránky bretaňské ústřice.

Prolog - pokrmy - Golden beef burger 2Dobré pití v baru PROLOG jde ruku v ruce s moderní mezinárodní kuchyní. Na menu nechybí kaviár, ústřice nebo terinka z foie gras, které jsou lahodným předkrmem před specialitami, jako například jehněčí hřbet s bramborovou gratinkou nebo hovězí burger s plátkem zlata a domácími hranolky. Kuchyně navíc nezavírá před půlnocí, jako v řadě jiných barů – všechny tyto dobroty si můžete objednat klidně i ve dvě hodiny ráno. Obsluha baru PROLOG je tu vždy pouze a jen pro vás. Najdete si na sebe a svou duši čas?

Prolog - pokrmy - kuchař 2

Více z rubriky Bary

  • Schweppes Cocktail Week v Black Angel’s

    Dokonalé bublinky, zahraniční hvězdy, nejnovější trendy, stylové drinky, sofistikované chutě. Dospěli jste k té své? Blíží se Schweppes Cocktail Week. Od...

    Jan Pešek12.11.2019
  • V BeBop baru za silvestrovskou hvězdu

    Poslední den roku se musí pořádně oslavit. BeBop Bar v hotelu Alcron si připravil speciální silvestrovský program, během něhož se každý...

    Jan Pešek1.11.2019
  • Namíchejte si vlastní skotskou whisky

    Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu...

    Marek Zelený30.10.2019
  • Bar and Books slaví 15 let existence

    Bar and Books oslavuje významné výročí svého působení v České republice, přesně před patnácti lety byl otevřen Bar and Books Týnská...

    Jan Pešek30.9.2019
  • Chivas Regal vzdává čest slavnému vítězství

    Před dvaceti lety se Manchester United, pod vedením Sira Alexe Fergusona, stal prvním anglickým týmem, který získal tzv. „Treble“, tedy trojité...

    Jan Pešek23.9.2019
  • Druhým nejvlivnějším barmanem na světě je Čech Alex Kratěna

    Prestižní britský magazín Drinks International nedávno zveřejnil výsledky ankety Bar World 100, který se zabývá těmi nejlepšími a nejvlivnějšími osobnostmi barové...

    Jan Witek6.8.2019
  • Přijďte si pro „refresh“

    Pražský Be Bop Bar skrývající se v prostorách hotelu Alcron u Václavského náměstí přichází v duchu blížícího se léta a parných...

    Jan Pešek10.6.2019
  • Českou vítězkou Chivas Masters 2019 se stala Barbora Švihlová

    Prestižní barmanská mixologická soutěž Chivas Masters, ve které se utkávají nejlepší barmani a barmanky z věhlasných podniků celého světa, zná lokálního...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Be Bop Bar: Nová chuť dálek

    Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale...

    Jan Pešek30.4.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.