Sociální sítě
Nahoru

Italská trattorie v Praze

Restaurace Aldente, která je vším, čím má italská trattorie být, představuje novou podobu interiéru a novinky v jídelním lístku. Kuchařský tým posílil šéfkuchař Giovanni Andrea Bernardini.

ALDENTE_SIE_4883

„Přijdou-li k nám Italové, začínají předkrmem antipasti, pokračují poloviční porcí těstovin, pak následuje maso nebo ryba a na závěr samozřejmě ještě dezert,“ říká o tradiční italské hostině Bernardini. Menu jde napříč celou italskou kuchyní s jedinou výjimkou – pizzy. Naopak nechybí speciality z čerstvých ryb, hovězího a vepřového masa přímo z Toskánska.  „Těstoviny jsou v Itálii číslo jedna. Nejoblíbenější jsou spaghetti s mořskými plody, s bazalkovým pestem nebo carbonara. Vyrábíme si ale i další druhy včetně plněné pasty nebo bramborových noků,“ dodává Bernardini.

ALDENTE_SIE_4964

Vinotéka v moderní trattorii nesmí chybět, v Aldente je umístěna ve spodní části provozovny a najdete v ní více než 250 druhů vín z nejrůznějších částí Itálie. Jednotlivá vína z rozdílných italských regionů vybírali sommelieři Filip Folprecht a Marek Žídek, kteří se snažili, aby co nejlépe ladila s chutěmi jednotlivých jídel. Pochutnat si můžete například na oceněném šumivém vínu Ferrari Perlé, Sori Tildin Angelo Gaja 1998 nebo třeba na Brunello di Montalcino Poggio Salvi 1979. 

ALDENTE_SIE_4763

O víkendu se děti mohou seznámit s výrobou těstovin a samy si to vyzkoušet pod dohledem kuchařů. Na výběr mají také čtyři druhy omáček – alla bolognese, al pomodoro, al formaggio a con burro e parmigiano. To je pro malé strávníky zcela zdarma, zatímco rodiče se v klidu nají pravé Itálie.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.