Sociální sítě
Nahoru

Martell Premier Voyage, unikátní koňak vzdávající hold zakladateli značky

Významný   výrobce koňaku Martell letos oslavuje 300 let od svého založení. Při této příležitosti značka představuje nový ultraprémiový koňak v limitované edici – Martell Premier Voyage. Sklepmistr domu Martell Benoît Fil se u příležitosti oslavy třísetletého výročí vrátil ke kořenům značky a vytvořil jedinečnou kompozici složenou z 18 mimořádných vínovic, tzv. eaux-de-vie, ze sklepů Martell.

Martell Premiere Voyage v 19.36.40Nejstarší pochází z roku 1868 a nejmladší z roku 1977. Tyto eaux-de-vie pocházejí bez výjimky od dědiců nebo pokračovatelů dodavatelů, od nichž je nakupoval zakladatel  značky Jean Martell v letech 1735-1742. Benoît Fil sestavil za pomoci dochované korespondence zakladatele firmy mapu jeho klíčových dodavatelů a vydal se po jeho 300 let starých stopách.  Tak jako Jean Martell o desítky generací dříve, i sklepmistr Fil navštěvoval vinařské rodiny, ochutnával a získával vzácné eaux-de-vie a setkával se s dědici a pokračovateli svých předků. Po jejich smíchání vznikla unikátní směs, která byla následně uložena k odpočinku do 300 let starého sudu z dubového dřeva. Na jeho konci stojí Martell Premier Voyage, nový výjimečný koňak vzdávající hold Jeanu Martellovi.

Vůně koňaku v sobě ukrývá tóny kandované pomerančové kůry, černého rybízu, medu a perníku. Kroužení naplno odhalí eleganci spiritu a uvolní jemné tóny zralých vlašských ořechů v kombinaci s výraznými tóny sušeného ovoce, meruněk a rozinek. Na patře koňak zanechává plný a delikátní buket se stále rozpoznatelným aroma kandovaného ovoce. Následně se rozvíjí tóny černého rybízu, které skvěle doplňují bohatou a elegantní paletu chutí a jsou základem příjemného dlouhého závěru z něhož vystupují do popředí tóny koření a včelího vosku.

Martell Premier Voyage_III[1]Znalci koňaků Martell se vyznačují tím nejvytříbenějším vkusem, a proto byl k designu lahve pro tento vzácný blend přizván světoznámý francouzský konceptuální umělec Bernar Venet, aby jí propůjčil svůj osobitý minimalistický styl vytvořením ohromujícího uměleckého díla. Nádhernou křišťálovou karafu ve tvaru kapky chrání tři ocelové oblouky, které připomínají 300 let historie francouzské společnosti. Venet se inspiroval datem 1715, ve kterém zemřel Ludvík XIV. a zároveň vznikla značka tohoto skvělého koňaku.

Martell P.V. v 19.47.34Martell Premier Voyage bude celosvětově k dostání v exkluzivní limitované edici v počtu 300 lahví. V České republice budou k dispozici dvě lahve, přičemž jedna z těchto exkluzivních lahví bude i pomáhat. Společnost Jan Becher – Pernod Ricard se rozhodla věnovat výroční Martell Premier Voyage, který má prodejní cenu 275 000 Kč, na charitativní dražbu. Unikátní dárek pro fajnšmekry, milovníky dobrého alkoholu a sběratele je vystavena v obchodě s prémiovými lihovinami a šampaňským: Prestige Selection Shop, 1. patro restaurace La Bodeguita del Medio, Kaprova 5, kde můžete tento skvost mezi koňaky i objednat.

Martell Premiere Voyage_V

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.