Sociální sítě
Nahoru

Na charitativní aukci Miss Universe se vydražily luxusní české hodinky PRIM s diamanty DIC

V pátek 11. prosince se v americkém Las Vegas, v rámci soutěže Miss Universe, uskutečnila každoroční dražba o speciální národní dary, jejíž výtěžek jde na dobročinné účely. Předměty do této dražby tradičně věnují všechny země, které mají v soutěži o titul královny krásy svoji zástupkyni. Česká republika přispěla do letošního ročníku unikátními luxusními dámskými náramkovými hodinkami PRIM, vyrobenými společností ELTON hodinářská, s diamanty od české společnosti Diamonds International Corporation /DIC/. Hodinky „Miss Universe“ PRIM SPHÉRE, navrhlo známé designérské Studio Olgoj Chorchoj. Model vychází z moderní kolekce hodinek PRIM, která získala několik ocenění za design jak u nás, tak v zahraničí.

052A2249bPřestože vyvolávací cena hodinek začínala na 100 USD, vydražily se nakonec za 2.750,- USD, v přepočtu necelých 68 tisíc korun. O hodinky byl nesmírný zájem, její konečná cena byla nejvyšší ze všech darů. Celou akci provázela známá americká televizní osobnost Robin Leach, který ve své zahajovací řeči vyzdvihnul designerské studio Olgoj Chorchoj a výrobce ELTON hodinářská a.s. Zdůraznil i významnou roli DIC jako hlavního sponzora a partnera soutěže. Vypíchnul také fakt, že jde o vůbec první hodinky “Miss Universe” v celé historii soutěže. Peníze vydražené na tomto charitativním večeru budou věnovány nadaci Opportunity Village, která se stará o mentálně a zdravotně postižené lidí.  Navíc se počítá s výrobou limitované série v počtu 79 kusů, tedy celkem 80 ks, což byl počet soutěžících o Miss Universe 2015.

052A2257b „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci s tak tradiční českou značkou jako je PRIM. Toto jméno je pro mě jednoznačně synonymem kvality, silné historie a originálního designu. Volba národního daru do soutěže Miss Universe byla tak v podstatě hned jasná,“ doplnil Luboš Říha, prezident Diamonds International Corporation.

Česká společnost Diamonds International Corporation, která je hlavním partnerem soutěže Miss Universe a oficiálním výrobcem korunky krásy, si ke spolupráci značku PRIM nevybrala náhodou. Spojení dvou silných celosvětově uznávaných firem dalo vzniknout unikátnímu národnímu daru, na který může být Česká republika právem hrdá. Tvůrce hodinek PRIM SPHÉRE „Miss Universe“ inspiroval oblý tvar koule, zemské sféry, který zároveň evokuje nekonečnost Vesmíru (anglicky Universe). Dámské hodinky jsou osazeny mechanickým strojkem cal. 93 s ručním nátahem, vyvinutým a vyrobeným v továrně společnosti ELTON hodinářská, jediným českým výrobcem hodinek značky PRIM. Pouzdro je vyrobeno z leštěné nerezové oceli, číselník je krytý safírovým konvexním sklem. Jedinečný design dodává hodinkám číselník, osazený právě diamanty DIC.

ELTON hodinářská plánuje s firmou Diamonds International Corporation spolupracovat i nadále. Dohodli jsme se, že vyrobíme limitovanou sérii těchto hodinek v počtu 79 kusů, tedy celkem 80 kusů, což je počet soutěžících na Miss Universe. Do budoucna připravujeme další zajímavé společné projekty,“ dodal Aleš Fleischmann, předseda představenstva ELTON hodinářská, a.s.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.